Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kafe ve restoranlarla ilgili açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kafe ve restoranlarla ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kafe ve restoranlarla ilgili açıklama: Destek ödemesi yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu son dakika açıklamasında, 'yeni bir müjde' diyerek kafe ve restoranlara destek ödemesi yapılacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yapmış olduğu konuşmada, kafe, restoran ve lokantalar ile alakalı önemli açıklamada bulundu.


Salgın tedbirleri kapsamında, geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen mükelleflerin vergilerini ertelediklerini anımsatan Erdoğan, Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin bu senenin ilk 6 aylık döneminde ödenmesi gerekli olan taksitlerinin ötelendiğini aktardı.

"Yeni bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum" diyen Erdoğan, şu bilgileri paylaştı:

"Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan, 2019 cirosu 3 000 000 lira ve altı olan, gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020 senesinde bir önceki yıla kıykatiyen % 50 ve daha çok azalan işletmelerimize 2 000 liradan az ve 40 000 liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının % 3'ü oranında destek ödemesi yapacağız. Bu yeni destek kalemimizin bütün işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sosyal koruma kalkanı kapsamında bugüne dek 46 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak her kesimden insanımıza aktardık. Salgının seyrinin endişe verici seviyelere çıkması, geride bıraktığımız aylarda bizi daha sıkı tedbirler almaya ve programa yöneltti. Vaka ve hasta sayısının, salgının tehdit olmaktan çıkacağı seviyeye kadar gerilemesiyle tekrar normalleşme adımlarını atmaya başlayacağımız açıktır."

(AA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başından aşağıya kaynar su dökülen çocuk feci şekilde yandıÖnceki Haber

Başından aşağıya kaynar su dökülen çocuk...

Kars'ta Aşı Tablosu Kişi Sayısı 3 Bin 959 OlduSonraki Haber

Kars'ta Aşı Tablosu Kişi Sayısı 3 Bin 95...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar