Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Bakan Selçuk’tan son dakika açıklaması: İkinci ödemler geliyor! 1000 TL sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Selçuk’tan son dakika açıklaması: İkinci ödemler geliyor! 1000 TL sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir?

1000 TL sosyal yardım desteğinin birinci kısmı tamamlandı. 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye verilen bu paraların ardından merak edilen hususlardan bir tanesi de yeni yardımların olup olmayacağı konusu oldu. Konuyla ilgili son dakika açıklamalarında bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2. Faz ödemelerinin de yapılacağını belirtti. Peki, 2. Sosyal yardım parası ödemelerinden kim faydalanacak? Haberimizin içerisinden ‘sosyal yardım bilgileri sorgulama monitörü’ ve 1000 TL sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir? Bulabilirsiniz…

Bakan Selçuk’tan son dakika açıklaması: İkinci ödemler geliyor! 1000 TL sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir?
Corona virüs tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye 1000'er liralık yardım gerçekleştirilirken, merak edilen konulardan bir tanesi de bu ödemelerin devam edip etmeyeceği konusu oldu. Konuyla ilgili son dakika açıklamalarında bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ikinci ödemelerin devam edeceğini belirtti. 2.Faz 1000 TL sosyal yardım desteğinin başvurusunun nasıl olacağı ise merak konusu. Peki, sosyal yardım bilgileri nasıl sorgulanır? İşte Zehra Zümrüt Selçuk'un o açıklamaları;

BAKAN SELÇUK AÇIKLADI! SOSYAL YARDIM PARASI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

SOSYAL YARDIM PARASI KİMLERE VERİLİR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca; 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya 2022 sayılı65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunu kapsamında, hâlihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacak.

2.FAZDA KİMLER YARDIM ALACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şu açıklamayı yaptı:

"Söz konusu destek programının 2. fazının başlayacağı müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımız dün kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda 2. fazda, hâlihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1000 liralık destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1000'er lira nakdi destek vereceğiz. 1. fazda olduğu gibi vatandaşlarımızın herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmayacak ve yardımlar evlere götürülecek."

KAYNAK: https://www.sabah.com.tr/


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son dakika... Fırıncılar Federasyonu'ndan sokağa çıkma yasağı açıklamasıÖnceki Haber

Son dakika... Fırıncılar Federasyonu'nda...

Kars BİLSEM'den Sağlık çalışanlarına siperli maskeSonraki Haber

Kars BİLSEM'den Sağlık çalışanlarına sip...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar