Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

4 Yeni Ambulans İçin Kars'ta Tören Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4 Yeni Ambulans İçin Kars'ta Tören Düzenlendi
Sağlık Bakanlığı'nın Kars'a gönderdiği 4 adet tam donanımlı ambulans için tören düzenlendi. Yeni gelen ambulanslarla beraber ambulans araçlarının sayısı 46'ya yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'nın Kars'a gönderdiği 4 adet tam donanımlı ambulans için tören düzenlendi. Yeni gelen ambulanslarla beraber ambulans araçlarının sayısı 46'ya yükseldi.
Kars'ta 4 Yeni Ambulans İçin Tören Düzenlendi
Kars Güncel- Sağlık Bakanlığı tarafından Kars’a gönderilen 4 adet 4x4 tam donanımlı Acil Yardım Ambulansı, Hekimevi önünde düzenlenen törenle teslim edildi.


 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, birer konuşma yaptılar.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz,

Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize gönderilen tam donanımlı 4 adet ambulans için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca ve AK Parti Kars Milletvekilleri 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Ahmet Arslan ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof.Dr. Yunus Kılıç’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında yeni ambulansların ilimize hayırlı olmasını diledi.

Tüm dünya ile beraber ülkemizi de etkisine alan Kovid-19 salgını sebebiyle bütün sektörlerde sorunlı günler yaşandığını belirten  Vali Türker Öksüsz, ülkemizin son yıllarda her alanda kaydetmiş olduğu ilerleme ile dünyanın lider ülkelerinden birisi olarak her alanda kamu yatırımlarının ve sağlık sektöründe de her zamankinden daha büyük bir hızla yatırımların ve hizmetlerin devam ettiğini vurgulayarak, “ Sağlık alanında ülkemiz büyük bir ilerlemeler kaydetti, önemli yatırımlar yaptı. Bir yandan Kovid sürecinde Kovid hastaneleri inşa edildi, bir yandan da bölge ve kent hastaneleri hizmet vermeye ve inşa edilmeye devam ediyor. Bu süreçte bu yatırımların yapılması kuşkusuz ki ülkemiz adına kıvanç verici bir durumdur. Bizler de Kars’ta sağlık yatırımlarını vatandaşımıza en uygun şekilde vermeye devam ediyoruz. İlimizde, Sağlık Müdürlüğümüz içeriğinde görev yapan 140 uzman doktor, 114 pratisyen doktor, 32 diş doktoru ve diğer sağlık personeli ile beraber toplam 2 bin 538 personelle hizmet verilmektedir.  Bugün 42 adet Acil Yardım Ambulansımızı 46’ya çıkartıyoruz. Bu ilimizin acil sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlayacak. Kovid-19 salgını döneminde 10 adet yerli ve milli Ventilatör, 10 adet Yüksek Basınçlı Oksijen Cihazı, Sağlık Bakanlığımızca ilimize tahsis edildi ve kullanılmaya devam edilmektedir. Ayrıca 6 adedi

Harakani Devlet Hastanemize

6 adedi Üniversite Hastanemize olmak suretiyle toplam 12 adet Yüksek Basınçlı Oksijen Cihazı da Karslı işadamlarımız tarafından bağışlanmış, sağlık hizmetlerimizde gücümüze güç katmıştır, huzurunuzda onlara teşekkür ediyorum. Yeni ambulansların ilimize hayırlı uğlinku olmasını temenni ediyorum. ” diye konuştu.

Sağlık Müdürlüğü Hekimevi önünde düzenlenen törene Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu ve protokol üyeleri katıldı.
Kars'ta 4 Yeni Ambulans İçin Tören Düzenlendi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlıkçılardan organ nakline dikkat çekmek için klip paylaşımıÖnceki Haber

Sağlıkçılardan organ nakline dikkat çekm...

Kars'a 8 bin 118 aşı geldiSonraki Haber

Kars'a 8 bin 118 aşı geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar