Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

1000 TL sosyal yardım parası nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1000 TL sosyal yardım parası nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?

Corona virüsünün ekonomik etkilerini azaltmak için 2 milyon 111 bin haneye 1-5 Nisan arasında 1.000 TL'lik ilk ödeme yapılmıştı. Geçtiğimiz günlerde de 2. ödemenin başlamasının sonrasında bu kez ise 3. ve son faz ödemeleri için beklenen haber geldi. e-Devlet üzerinden yapılacak müracaat ile beraber 1000 lira ödeme alınabilecek. Ödemelerin başlamasıyla beraber gözler e-Devlet 1000 TL sosyal yardım müracaat sayfası ve müracaat şartlarına çevrildi. Peki, 3. faz 1000 TL sosyal yardım parası nasıl alınır, müracaatsu nasıl yapılır? İşte, e-Devlet sosyal yardım müracaat şartları ve e-Devlet müracaat sayfası…

  1. faz 1000 TL sosyal yardım parası nasıl alınır, müracaatsu nasıl yapılır? Sosyal yardım ödemeleri e-Devlet müracaat sayfası
    Son dakika haberi… e-Devlet 1000 TL sosyal yardım müracaatları 3. faz ödemeleri geçtiğimiz gün başladı. İlk fazda 2.1 milyon, ikinci fazda 2.3 milyon haneye ulaşan 1.000'er TL nakdi yardımlarda, üçüncü faz başladı. İhtiyaç sahibi vatandaşların müracaatları e-Devlet'ten alınıyor. Aynı haneden tek müracaat alınacak, gelir kıstası olmayacak. 1000 TL sosyal yardım parası müracaat prosedürleri günün en fazla araştırılanları arasında yerini aldı. Sosyal yardım programı kapsamında birinci fazda 2 milyon 300 bin şahsa nakdi destek yapılırken, ikinci fazda ise 2 milyon 111 bin şahsa nakdi destek yapılmıştı.

Güncel Haberler
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal yardım uygulamasının 3'üncü fazı için müracaatların e-Devlet üzerinden başladığını belirtti. 3. faz pandemi sosyal yardım programına müracaat yapmak isteyenler 1000 TL yardım parası e-Devlet müracaat ekranı hakkında araştırmalarını sürdürüyor.

  1. faz 1000 TL sosyal yardım parası nasıl alınır, müracaatsu nasıl yapılır?
  2. faz 1000’er TL ödemeleri için müracaatların e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacağını da belirten Bakan Selçuk: “Faz 3 kapsamındaki ödemeler kişi bazlı değil; hane bazlı yapılacak. Aynı haneden birden çok müracaat yapılırsa, bunu tek müracaat olarak değerlendireceğiz.” ifadesinde bulundu.

Bakan Selçuk, 3. faz kapsamındaki ödemelere dair tarihleri ilaveten açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

Dşayetlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani bir haneden yalnızca bir kişi müracaatp 1000 lirayı alabilecek. Aynı haneden birden çok müracaat olursa yalnızca biri dikkate alınacak.

  1. FAZ 1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN
    Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten yararlanmamış olanlar alabilecek. 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri faydalanamayacak. 5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memlinkar yararlanamayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir ya da aylık alanlar yani emekliler yararlanamayacak. İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden yararlananlar faydalanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden yararlananlar faydalanamayacak. Ödemenin zamanı ve biçimi değerlendirmeler sonrasında açıklanacak.

1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI NE ZAMAN YATACAK?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Twitter hesabından yaptığı açıklama; "Cumhurbaşkanımız'ın belirttiğı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Pandemi Sosyal Destek Programı 3. Faz müracaatlarını e-devlet kapısı üzerinden almaya başladık." dedi. Söz konusu ödemeler için müracaatlar T.C. Kimlik Numarasına göre alınacak.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiğı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı sonuçlanmıştır.

  1. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde bulunan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu vasıtasıyla sosyal yardım müracaatları alınmaya başlanmıştır.

Online müracaatda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını engellemek için,

TC Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşların Pazartesi,

2 olan vatandaşların Salı,

4 olan vatandaşların Çarşamba,

6 olan vatandaşların Perşembe,

8 olan vatandaşların Cuma

günlerinde müracaatları alınacaktır. Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın bütün vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak müracaatlarını iletebilecektir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta Kovid-19 şüphesiyle yatırıldığı hastaneden kaçan kadın ve eşi yakalandıÖnceki Haber

Kars'ta Kovid-19 şüphesiyle yatırıldığı...

kullandığımız kolonya, orucu bozar mı? Diyanet'ten yanıt geldiSonraki Haber

kullandığımız kolonya, orucu bozar mı? D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar