Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Yüzeyi donan Çıldır Gölü'nde buz pateni keyfi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzeyi donan Çıldır Gölü'nde buz pateni keyfi
 Ardahan'da dondurucu soğukların etkisiyle yüzeyi buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde buluşan çocuklar, buz pateni yapmanın keyfini yaşadı.

 Ardahan'da dondurucu soğukların etkisiyle yüzeyi buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde buluşan çocuklar, buz pateni yapmanın keyfini yaşadı.

Ardahan'da dondurucu soğukların etkisiyle yüzeyi buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde buluşan çocuklar, buz pateni yapmanın keyfini yaşadı.Ardahan-Kars sınırları içerisindeki, Doğu Anadolu'nun ikinci büyük gölü olan ve son dönemde etkili olan soğuk hava nedeniyle buz tutan gölde buz tabakası 15 santimetreye ulaştı.


Gölün, Çıldır ilçesindeki Atalay mevkisinde oluşturulan doğal buz pistinde bir araya gelen çocuklar, paten yaparak gönüllerince eğlendi.Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli buz pateni antrenörü Leyla Yılmaz liderlüğünde 15 sporcunun, buz tutan göl üstünde 30 dakikalık paten gösterisi ilgi ile izlendi."Türkiye'nin en büyük buz pisti"Çıldır Kaymakamı Alper Taş, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, gölün sadece Ardahan ve Çıldır için değil, Türkiye için de önemli bir turizm potansiyelini barındırdığını ifade etti.Bölgenin tanıtımı için göl üstünde doğal buz pateni pisti oluşturduklarını dile getiren Taş, "Türkiye'de aynısı olmayan bir manzara ve ortam bizde mevcut. Türkiye'nin en büyük buz pisti üstündeyiz. Bu manzarayı ve ortamı görmek isteyenleri ilçemize bekliyoruz.

Çıldır Gölü her mevsim diğer hoş. Biz de bugün sporcularımızla bunu yaşamak istedik." dedi.Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ise Çıldır Gölü'nün görkemli bir manzara sunmuş olduğunu anlatarak, "Bu manzarayı bizzat görmek ve yaşamak lazım. Bugün yapılan etkinliğimiz de gölün tanıtımı için bir hayli önemli." biçiminde konuştu.Buz pateni antrenörü Leyla Yılmaz da gölün kendilerine çok büyük imkân sunmuş olduğunu, bunu değerlendirerek çocuklara buz pateni keyfi yaşattıklarını dile getirdi.Son dakika haber! Yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü'nde buz pateni keyfi

Kaynak: Anadolu Ajansı / Deniz BAŞLI

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Almanlardan bomba Özil iddiası!Önceki Haber

Almanlardan bomba Özil iddiası!

Ayhan Bilgen hakkındaki iddianame kabul edildiSonraki Haber

Ayhan Bilgen hakkındaki iddianame kabul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar