Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Yazın plajlar açık, Kışın pistler kapalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yazın plajlar açık, Kışın pistler kapalı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen hafta yerinde yapılan inceleme sonucu Sarıkamış’taki tesislerimiz gerekli şartları yerine getirmiştir

Sarıkamış merkezine 3 km uzaklıktaki 2 000 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezine kayak için gelen misafirler pistlerin kapatılması nedeniyle geri döndü.

Kar kalınlığının 34 santimetreye ulaştığı Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kayak sezonu açıldı. Hafta sonu Sarıkamış’ta kayak yapabilmek için otellere giriş yapan misafirler, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kayak yapılmasına izin verilmeyeceğinin kendilerine bildirilmesinin sonrasında misafirler bir bir otelleri terk etmeye başladı.Jandarma ekipleri tarafından hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle otellerin açık, pistlerin kapalı olduğunu kendilerine bildirildiğini kaydeden Sarıkamış Kayak Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş, Sarıkamış Kayak Merkezi yeni alınan kararlar doğrultusunda pistler kapalı hale getirilmiştir. Bu durum tesisleri zor duruma bırakmıştır. Pandemi sürecinde en güvenilir sporun kayak olduğunu düşünüyoruz.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçen hafta yerinde yapılan inceleme sonucu Sarıkamış’taki tesislerimiz gerekli şartları yerine getirmiştir. Şuanda otellerin açık, pistlerin kapalı olması tüm herkesi zor durumda bırakmaktadır. İnsanlar Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayı itibariyle rezervasyonlarını yapıp izinlerini buna göre ayarlamaktadır.” dedi.Taş, yaz turizmi için kumsalların açık olduğunu, yalnız kış turizmi için kayak pistlerinin kapalı konuma getirilmesinin herkesi mağdur ettiğini vurgulayarak, “Yaz turizminde oteller açık, sahiller kapalı değil, insanlar plajda iç içe iken, kış turizminde kayak sezonunun başlamasıyla insanların birbirlerinden sosyal mesafe biçiminde de uzak olduğu, doğal biçiminde de izole olduğu bir spor dalında bu yasağın alınması tesisleri gerçekten zor durumda bırakmaktadır. Biz yaz turizminde uygulanmakta olan basitçerın, kış sporunda da yapılmasını rica ediyoruz.” ifadesini kullandı.Ayrıca sosyal ağ üzerinden açılan #kışturizmimedokunma hashtag ile binlerce kişi de bu programa reaksiyon gösterdiği gözlendi. Kaynak: Yazın plajlar açık, kışın pistler kapalı!

Volkan KARABAĞ


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burs ve kredi alacak öğrenciler dikkat! Ödemeler bu gece başlıyorÖnceki Haber

Burs ve kredi alacak öğrenciler dikkat!...

Sosyal medya bunu konuşuyor: Camiye gitmekle olmuyor, paramı öde Nevzat!Sonraki Haber

Sosyal medya bunu konuşuyor: Camiye gitm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar