Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Vali Türker Öksüz, Caferi Cemaati temsilcileri ile Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Türker Öksüz, Caferi Cemaati temsilcileri ile Bir Araya Geldi
Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Caferi Cemaati temsilcileri ile Bir Araya Geldi

Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65.Hükümet Ulaştırma Demnizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile beraber Muharrem Ayı münasebeti ile Caferi cemaati temsilcileri ile bir araya geldi.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ve beraberindeki heyet, sırası ile Ehlibeyt Işıklı Camii İmamı Seyyid Ahmet Erdem, Kars Ehlibeyt Derneği Başkanı Mir Kasım Erdem ve Hz. Ali Çarşı Camii İmamı Şeyh Behram Geley’i ziyaret ederek taziyede bulundu.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz

Kars Ehlibeyt Derneği’nde yapmış olduğu konuşmada, Kerbela olayından önemli dersler alınması gerektiğine dikkat çekerek “Muharrem ayındayız ve inancımız için çok önemli bir ay elbette. Bizi böyle bir mübarek aya eriştirdiği için Allah’a hamd ediyoruz. Öncelikle bu ay, bir yanda acının ve hüznün olduğu bir yandan çıkarılması gerekli olan ibretlerin, derslerin olduğu bir aydır. Bu vesileyle Kerbela olayını hatırlıyoruz. Elbette ki alınacak önemli dersler var. Hz. Hüseyin Efendimizin şehit edilişi hepimizin kalbini sıkıntıya ve üzüntüye koyuyor. Bizler bugün O’nu hatırladıkça esasında O’nun gittiği yolun yani hakkın, doğruluğun, iyiliğin, adaletin ve Peygamberimizin yolu olduğu için minnetle, şükranla ve hüzünle anıyoruz. Bugün bize düşen bu ibret hadisesinden önemli dersler çıkararak Hak’tan, hukuktan ve adaletten inancımızın bizlere gösterdiği yoldan ayrılmamaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi muhafaza etmektir. Bu birliğimizi ve dayanışma ruhumuzu muhafaza ettiğimizi sürece hiç kimsenin bizlere zarar verme olanağı yoktur. Hem toplum olarak hem ülke olarak daha kuvvetli olarak yolumuza devam ederiz elbette. Kars'ta görev yapmış olduğum 3 sene boyunca sizlerin ve burda yaşamakta olan diğer halkımızın örnek bir, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu olduğunu görüyorum. Bundan da çok büyük memnuniyet duyuyorum. Bunu da özellikle ifade etmek isterim. Bu vesileyle Hz. Hüseyin efendimizi Allah yolunda şehit olan tüm şehitlerimizi, ülkemizin korunması için, huzuru için canını ortaya koyup şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum.

Allah bir daha bize böyle hüzünlü olaylar yaşatmasın

Bundan sonra da birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Hem Hz. Hüseyin Efendimizin hem de Peygamber efendimizin şefaatinden de bizi mahrum bırakmasın. Sizleri burda bir arada birlik içerisinde görmenin bizler için en büyük güç olduğunu da bir kez daha ifade ediyorum. Hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

Kaynak :T.C. KARS VALİLİĞİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gravyer peyniri tezgahlarda yerini aldı | Kars HaberÖnceki Haber

Gravyer peyniri tezgahlarda yerini aldı...

Kars'ta kar yüksek kesimleri beyaza bürüdüSonraki Haber

Kars'ta kar yüksek kesimleri beyaza bürü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar