Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Vali Öksüz: “Kısa sürede bozulan iş yapmayacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Öksüz: “Kısa sürede bozulan iş yapmayacağız”
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, belediye çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmaları yaparken kısa vadeli yapmak  iş yapmanın kendi çalışma prensipleri içerisinde yer almadıklarını söyledi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, belediye çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmaları yaparken kısa vadeli yapmak veya çok kısa bir süre içinde bozulabilecek iş yapmanın kendi çalışma prensipleri içerisinde yer almadıklarını söyledi.
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz; Yusufpaşa, Şehitler ve İstasyon Mahallelerinde belediye ekipleri tarafından başlatılan yol ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Öksüz’e belediye çalışmalarını inceleme programında belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti. Yapılan yol ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Öksüz yetkililerden bilgi aldı.
Çalışmalar ile alakalı gazetecilere açıklamada bulunan 

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz;

“Biz Belediye olarak evvela şehrimizin en önemli ihtiyacı olan alt yapı çalışmalarında işe koyulduk, geçen kış boyunca biz tespitlerimizi ve programımızı yapmıştık, bu çalışma sezonu içerisinde yapacağımız yolları, kaldırımları, içme suyu, kanalizasyon çalışmaları hepsini planlamıştık bu plan çerçevesinde çalışmalarımıza başladık. Bu çalışma sezonundaki hedefimiz yaklaşık en az 15-16 Kilometrelik Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt yapabilmek bunlar çeşitli mahallelerimizde çalışmalarımız bulunur öte yandan kaldırım çalışmalarımız var yaklaşık 60 000 metrekare bazalt taştan olmak kaydıyla kaldırım çalışması yapmaktayız, ayrıca kilitli parke yol çalışmalarımız var şuan Şehitler Mahallesindeyiz, İstasyon mahallesindeki çalışmamızı bitirdik, geçen seneden beri 130 000 metrekare yaklaşık bir planımız vardı ancak bu yıl 30 000 metrekare daha ilave ettik, ama şimdilik mevsimin el vermiş olduğu ölçüde 130 000 metrekarenin üzerine de çıkarak inşallah kilit parke çalışmalarını da yapacağız. Şehrimizin bazı bölgelerinde sıcak asfalt, bazı bölgelerinde kilitli taş dahil olmak üzere inşallah yol çalışmalarımızı mevsim sonuna kadar tamamlamayı planlamaktayız. Bu çalışmalar işin başlangıcı, inşallah Kars’ımızda yol sıkıntısının kalmaması bizim amacımız, 23 mahallenin hepsine hizmet götürmek istiyoruz. Bir yandan ise içme suyu çalışmalarımız devam ediyor, bir yandan parklarımız var, peyzaj çalışmalarımız var, 7 tane parkı bu sene inşallah şehrimize kazandırmış olacağız. Otogar çalışmalarımız devam ediyor, Ağustos ayı içerisinde proje çalışmalarını bitirip otogarla ilgili daha somut bir noktaya geçmeyi ve inşaat çalışmalarına başlangıç yapmayı planlamaktayız. Bunların hepsi halkımızın hayatını kolaylaştırmak için ihmal edilen belediye hizmetlerini yapabilmek ve bundan sonrasında vatandaşımızı rahat ettirmeye yönelik, inşallah bunları da halkımızın desteği ile başaracağız. Bundan sonra Belediyemiz halkımızın her ihtiyacında yanında olacaktır. ”dedi.



Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Öksüz, çalışmaları yaparken kısa vadeli yapmak veya çok kısa bir süre içinde bozulabilecek iş yapmanın kendi çalışma prensipleri içerisinde yer almadıklarını da kaydederek “Bizim hedefimiz, senelerce şehire hizmet edecek yol, kaldırım ve altyapı çalışmalarını yapmak. Dolayısıyla gördüğünüz gibi önceden çeşitli katlamalar üst üste getirilerek yol ve kaldırım çalışmaları yapılmış, bunlar daha sağlıklı çalışmalar değil, bir süre sonra bozulmaya mahkum. Biz, bir kere yapalım sağlam olsun, nitelikli olsun ve iyi olsun düşüncesindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Öksüz, göreve geldiğinden bugüne 7 adet araç belediye bünyesine kazandırdıklarını da ifade ederek, “Araç-gereç ihtiyaçlarımız bazı alanlarda var ama çoğunu gideriyoruz. Ama biz belediyeye geldiğimizden beri 7 yeni araç belediyemize kazandırdık. Diğer yandan 24 tane aracımız atıl vaziyetteydi bunları da belediyeye kazandırdık. İhtiyaç duyduğumuz alanlarda planlama yaparak ihtiyacımızı karşılıyoruz ama elbette ki zaman içinde bazı araç-gereçlerimizi de kendimiz temin ederek yolumuza devam edeceğiz. Şuan belediyemizin hizmet anlamında bir eksiği yok. Bazı çalışmaları kendimiz, bazı çalışmaları da yüklenici firmaya vermek sureti ile sürdürüyoruz. Önemli olan burda kısa olan inşaat mevsiminde hızlı bir biçimde çalışma yapmak. Arkadaşlarımızda burda biz hızlı çalışacağız ve biran önce bu hizmetleri bitireceğiz. Çünkü vatandaşımızın bu hizmete ihtiyacı var, bizim de sınırlı zamanımız var inşallah bu yıl bitireceğiz. Önümüzdeki yılın planlamasını da kış aylarında yapacağız.” ifadesini kullandı.

Vali Öksüz, geçmişte belediyeye ait kaybolduğu iddia edilen 64 araç ile alakalı de müfettişlerin geldiğini ve raporlar tuttuğunu, bu konu hakkında gerek idari gerekirse de adli süreci yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Öksüz, bölgedeki vatandaş ve esnafla da bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Kaynak : Volkan KARABAĞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta 200 Bin Aşı Yapıldı | Kars HaberleriÖnceki Haber

Kars'ta 200 Bin Aşı Yapıldı | Kars Haber...

Çilehane Köyünde köy Taziye Evi ve Köy Kütüphanesi YaptıSonraki Haber

Çilehane Köyünde köy Taziye Evi ve Köy K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar