Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Tunç Soyer Kars’ın Tek CHP’li Belediyesi Susuz İlçe Belediyesini Ziyaret Etti.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tunç Soyer Kars’ın Tek CHP’li Belediyesi Susuz İlçe Belediyesini Ziyaret Etti.
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beraberindekilerle beraber Kars’ın tek CHP’li belediyesi Susuz İlçe Belediyesini ziyaret etti.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ardahan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiş olan muhtarlar ve sivil toplum örgütleri toplantısına katılmasının ardından Kars’a geldi.


Geceyi Kars’ta geçiren Soyer, beraberindeki heyet ile beraber CHP Kars İl Başkanlığını ziyaret etti. CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ve partililer ile bir süre görüşen Başkan Soyer, daha sonra pandemi kısıtlaması olmayan esnafı ziyaret ederek problemlerini dinledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve Sözcü Gazetesi yazar Susuzu Deniz Zeyrek’in de eşlik ettiği CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beraberindekilerle beraber Kars’ın tek CHP’li belediyesi Susuz İlçe Belediyesini ziyaret etti.

İlçede Belediye Başkanı Oğuz Yantemur ve CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman tarafından karşılanan Tunç Soyer, Susuza destek sözü verdi.

Soyer, burda yapmış olduğu konuşmada AK Parti iktidarının puldur küldür gittiğini ve gideceğini söyledi. İktidarın gitmekten başka yolu olmadığını da ileri süren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; ”İktidara çok yakınız. Bu memlekette yeni bir iktidar kurulacak. Bu iktidar her şeyi tüketti. Sermayeyi, tüketti, verilen avansları da, kredileri de, ahlakı da tüketti. Yoksulluk ve yolsuzluğun zirveye çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Bu iktidarın gidişten başka çaresi yok. Gidecek ama yerine gelenler nasıl bir şey yapacak? Biz nasıl geleceğiz? Onlar giderken biz nasıl umut olacak çağız? Bizler Kars’ın Susuz ilçe Belediyesi gibi başarılarımızı ortaya koyacağız. Çok iyi işler çıkartacağız, iyi hizmetler vereceğiz. İnsanlar bizi takip ettiklerinde görmek istedikleri şey bizlerin başarı hikayesi olacak. Bu sebeple biz de Kars ve Ardahan’a geldiğimizde çok mutlu oluyoruz. Dün Ardahan’da da söylediğim gibi ‘ışık doğudan yükselir” CHP’li belediyeler olarak yaptıklarınız işlerden dolayı çok mutluyuz. Buraların makbuz talihini sizler değiştireceksiniz. Bize de sizinle dayanışma içerisinde olmak düşer. Gücümüz ne ise destek vereceğiz. Ama yine de kendi göbeğinizi tabiî ki kendiniz keseceksiniz. Sonuçta burda vatandaşla yüz yüze olan sizlersiniz. Ama bileceksiniz ki arkanızda da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gibi bir abiniz var. Başınız sıkıştığında, ihtiyaç duyduğunuzda daima yanınızda olacağız” dedi.

SUSUZ ŞELALESİNE HAYRAN KALDI

Başkan Soyer, Susuz Belediyesini ziyaret etikten sonra Susuz Cilavuz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni de ziyaret ederek yöresel kahvaltı yaptı. Ardında da Susuz Şelalesini de eşi ile beraber seyir terasından izleyen Başkan Soyer hayranlığını gizleyemedi. Karslı dağcıların kış aylarında buz tuttuğunda Susuz Şelalesinde buz ve kaya tırmanışı yaptıklarının bilgisini de alan Soyer, Şelale ve Susuz kanyonu hakkında Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur’dan bilgi aldı.

YANTEMUR “PANDEMİ SÜRECİNDE GIDANIN ÖNEMİNDE DEĞİNDİ”

Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve heyetini ilçede misafir etmiş olmaktan dolayı mutluluklarını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Susuz Belediyesine vermiş olduğu destelerden dolayı teşekkür ederek, başka Soyer’e ilçesi, ilçede tarım ve hayvancılığa yönelik genel bilgi verdi.

Özellikle pandemi sürecine gıdanın öneminin daha da iyi anlaşıldığını dile getiren Başkan Yantemur, “Kooperatif kurma çalışmaları başlatırken İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer de burdaydı. Kadınlarla toplantılar yaptı. Süreci anlattı. Bilgi almak istediğimiz her an kendine ulaşmış bulunmaktayız. Bize büyük destek sundu. İki sene boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kendilerini hiç yalnız bırakmadı. Kars'ta yaşıyoruz. 6 ay kışımız var. Bu sebeple yoğun bir karla mücadelemiz oluyor. Ama bizim karla mücadele aracımız yoktu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bizlere bu aracı verdi. Bu araç hem Susuz hem de Kars Belediyesi'nin işine çok yarıyor. O araç hem Kars'ın hem de Susuz Belediyesi'nin ihtiyaçlarını gördü. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bizlere hibe ettiği otobüsle uzak iki köyden okula gelen kursiyerlerimizi bedava dağıttığı olarak taşıyoruz. Yaşlı, hasta vatandaşlara da bu araçlarla hizmet götürüyoruz. İtfaiye aracımız da yoktu. Yangın çıktığında Kars'tan gelen itfaiye aracı fakat soğutmaya yetişebiliyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugüne dek bize çok büyük destek verdi. Tek bir belediyeyiz ama bizim burda yapacağımız her iş yarın Kars'ın diğer ilçelerine de örneğin gösterilecek.”dedi.

TORAMAN, “SOYER, SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ÖRNEKLERİNİ GÖSTERDİ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kars ziyareti kapsamında, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ile CHP Kars İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Soyer'i, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ile yönetim kurulu üyeleri ve partililer karşıladı. İl Başkanı Taner Toraman, bugünün kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, böyle bir dönemde Başkan Soyer'in kendilerini ziyaret etmesinin oldukça anlamlı olduğunu dile getiren Toraman, “Belediye başkanımız katılımcı demokrasinin, sosyal belediyeciliğin örneklerini önce İzmir'de gösterdi. Şimdi de buraya kadar gelerek yürütüyor. Türkiye'nin her köşesine katkı sağlıyor. Kars'ın Susuz Belediyesi'ne vermiş olduğu katkılarından dolayı da halkımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Tacettin DURMUŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars Lojistik Merkezi’nde gümrükleme işlemi başlıyor!Önceki Haber

Kars Lojistik Merkezi’nde gümrükleme işl...

"Temiz bir Sarıkamış için" el ele verip çöp topladılarSonraki Haber

"Temiz bir Sarıkamış için" el ele verip...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar