Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Toraman, “Nevruz’un ortak kültürel değerlerimizdeki yeri büyüktür”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toraman, “Nevruz’un ortak kültürel değerlerimizdeki yeri büyüktür”
Toraman, Nevruz Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumda barış, kardeşlik, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü olduğunu söyledi.

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Nevruz Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumda barış, kardeşlik, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin hakim olmasında ortak kültürel değerlerinin öneminin büyük olduğunu söyledi.

 

Toraman açıklamasında, baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramının, paylaşımcı ve bütünleştirici niteliği ile coğrafyamızda yaşayan tüm halklar tarafından binlerce yıldır büyük bir coşkuyla kutlanmakta olduğunu hatırlattı.

Nevroz Bayramı'nın aydınlık geleceğimize ışık tutması dileklerinde de bulunan CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Nevroz Bayramı

Geçmişten günümüze birlik, beraberlik ve kardeşliğin hep beraber omuz omuza, yaşanmasına vesile olan anlamlı bir kaynaşma günüdür. Geçmişle gelecek arasında köprüler kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında halkları birbirlerine yaklaştıran, beraberliğimizi güçlendiren ve kültürel zenginliklerimizi koruyan bu gibi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak, bizlerin görevleri arasındadır.

Yüzyıllardır yakılan nevroz ateşiyle baharın gelişi kutlanırken bu kutlamaların dostluğa, mutluluğa, bolluğa, sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını temenni ediyorum.

Çok zor ve karanlık bir süreçten geçiyoruz

Bu süreçte Türkiye halkları ya karanlığı, açlığı, sefaleti, yada aydınlığı ve demokrasiyi tercih edecek. Aydınlıktan, demokrasiden ve barıştan yana olan Türkiye halklarının bu karanlık ve zor sürece dur diyeceğini biliyorum. Biz, bizlere dayatılan bu yaşam biçimini asla kabul etmediğimizi ilk sandıkta oylarımızla ülkeyi yönetenlere göstereceğiz.

Bu ülkede yaşayan tüm halklar, inançlar, gençler, kadınlar yan yana yürümek durumundayız.

Ve seçimlerde bu ülkeyi yönetemeyenlere sandık sonuçlarıyla göstermeliyiz. Ebetteki bu söylediklerimizi gerçekleştirecek cesaretimizde, inancımızda var. Bu duygularla 2022 Nevroz Bayramı'nın aydınlık geleceğimize ve üreten bir yönetim anlayışına katkı sağlamasını temenni ediyor bayramınızı kalbi duygularımla kutluyorum.”

Kaynak : Tacettin DURMUŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP Kars’ta düzenleyeceği ‘Nevruz Bayramı’ programını iptal ettiÖnceki Haber

HDP Kars’ta düzenleyeceği ‘Nevruz Bayram...

Sarıkamış'ta İranlı turistlerin Nevruz kutlaması kameradaSonraki Haber

Sarıkamış'ta İranlı turistlerin Nevruz k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar