Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Susuz 'da Sağanak Sebebiyle İki Köyde Su Baskını Yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Susuz 'da Sağanak Sebebiyle İki Köyde Su Baskını Yaşandı
Kars'ın Susuz ilçesinde etkili olan sağanak sebebiyle Aynalı ve Ortalar köyünde su baskını meydana geldi


Kars'ın Susuz ilçesinde etkili olan sağanak sebebiyle Aynalı ve Ortalar köyünde su baskını meydana geldi.Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Aynalı ve Ortalar köylerinde gök gürültülü sağanak sebebiyle yaşanan su baskınında bazı yurttaşlar evlerinde mahsur kaldı.İhbar üzerine bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Özel İdaresi, itfaiye, jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

 
Ekipler, Aynalı'da evlerin önünde biriken suları iş makinalarıyla tahliye etti.Evlerinde ve çatılarında mahsur kalan 9 yurtdaşın kurtarılması için ekipler seferber oldu.Evinde mahsur kalan 74 yaşındaki Hakan Evren'i, AFAD ve İl Özel İdaresi ekipleri iş makinasının kepçesine alarak kurtardı. Evren,

112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi.

Mahsur kalan diğer 8 kişi de ekiplerin yardımı ile bulundukları yerlerden güvenli alanlara alındı.İlk belirlemelere göre, Aynalı köyünde 7, Ortalar köyünde ise 4 ev ve eklentilerinde sel sebebiyle maddi hasar meydana geldi, 8 büyükbaş hayvan telef oldu.Arıcılar kurtarıldıSusuz Kaymakamı Hamza İnam ve AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan, Aynalı ve Ortalar köylerinde araştırmalarda bulundu.Aynalı ile Ortalar köyü arasındaki kırsal bölgede mahsur kalan 2 arıcı ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı. Sel sebebiyle kapanan grup köy yolları da bir kez daha ulaşıma açıldı.

AFAD İl Müdürü Ayğan

yapmış olduğu açıklamada, Susuz ilçesine bağlı Aynalı ve Ortalar köyünde ani sağanak sebebiyle köylerde sel baskını olduğunu belirtti.Kurumların selin yaşandığı bölgeye seferber edildiğini anlatan Ayğan, şöyle konuştu:"Sevindirici olan can kaybı yok, mahsur kalanlar vardı kurtarıldılar. İlk tespitlerimize göre Aynalı köyünde 8 evde ve 7 ahırda su bulunuyor. 8 büyükbaş hayvan telef oldu. Kapalı olan yollar hızlı bir biçimde açılıyor. Çalışmalarımız gece boyunca devam edecek yarın sabah hasar tespit çalışmasını yapacağız, iyileştirme anlamında yardımlar yurttaşlarımıza ulaştırılacak. Olayın tamamı kontrol altına alınmış durumda, iyileştirme çalışmalarımız hızlı bir biçimde devam ediyor. AFAD, jandarma, itfaiye ekiplerince mahsur kalan yurttaşlarımız hasar görmeden sağlıklı bir biçimde kurtarıldı. Bunlardan biri, sağlık ekiplerine teslim edildi, ilk müdahalesi yapıldı şu an için olumsuz bir durum yok."Ekipler sel sebebiyle, kara yolunu kapatan taş ve çamurun temizlenmesi için çalışmasını devam ettiriyor.

Kaynak:AA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çöplüktü, temizlendi Kars turizmine kazandırıldıÖnceki Haber

Çöplüktü, temizlendi Kars turizmine kaza...

Kars'ta Polis Çocukları Bilgilendiriyor | Kars HaberSonraki Haber

Kars'ta Polis Çocukları Bilgilendiriyor...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar