Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)'Nin Açılışı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)'Nin Açılışı Yapıldı
Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz'ün katılımı ile Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)'nin açılışı yapıldı.


Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz'ün katılımı ile Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)'nin açılışı yapıldı.Selim ilçesinde yapılan Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)'nin açılışına Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, Selim Kaymakamı Suat Hatam, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve yurttaşlar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, Selim Kaymakamı Suat Hatam'ın açılış konuşmasının ardından Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç tarafından birer konuşma yapıldı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, açılışta yapmış olduğu konuşmada; Selim'de yaptırılan cirit tesisinin açılışını hep beraber yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu, tesisin yapım hedefinin alışılmış bir ata sporu olan cirittin hem bilinirliğinin arttırması hem de bu sporun yaşatılması olduğunu belirterek, " Özellikle dışarıdan gelen ziyaretçilere de ilimizi ziyaret eden yerli yabancı ziyaretçilere de bu sporu burda hem tanıtalım hem de bir turizm destinasyonu oluşturalım, burda vakit geçirsinler istedik. Bunu başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz elbette.

Güzel bir tesis oldu. Sosyal alanları, kafeteryası, 7500 metrekarelik cirit sahası Selim'e hayırlı uğurlu olsun

İnşallah bundan sonrasında gelen ziyaretçilerimiz burda spor müsabakalarını da seyredebilecekler. Aynı zamanda Kars'ta yaşamakta olan yurttaşlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz burda binicilik gibi atlı spor faaliyetlerine katılma, hem boş zamanlarını değerlendirme hem de ata binme gibi bir hobileri var ise onu gerçekleştirme olanağına sahip olacaklar inşallah. Biz, bu vesileyle turizmimize de katkı sağlamayı amaçladık. Kış turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi olarak her şeye sahibiz, bundan mutluluk duymalıyız. Bu tesis de inşallah spor ve kültür turizmine önemli katkılar sağlayacak. Buradan faydalanan gençlerimiz, çocuklarımız yurttaşlarımız inşallah burda bir sosyalleşme olanağı bulacaklar. Önemli bir turizm güzergahı, rotası olacak inşallah. Gelen ziyaretçiler için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi), Selim Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'nın 

Desteğiyle yapıldı, tabi bizlerin de desteği oldu. Hep beraber bu tesisi yaptık. Ciritte faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlarımız var. Onlar da burda çeşitli gösteriler, çeşitli faaliyetler düzenleyerek kendi hedeflerini bu vesileyle gerçekleştirmiş olacaklar. Tesisin ilimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum. " Şeklinde konuştu.Açılış töreni, yapılan konuşmalarından ardından Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi'nin gezilmesi ve cirit takımının gösterisinin izlenmesiyle sona erdi.Selim ilçemizde, 23 000 metrekare alanda yapılan Selim Ata Sporları Turizm Destinasyon Merkezi (Cirit Tesisi)'nde, 7 000 500 metrekare cirit sahası, kafeterya ve günübirlik gereksinimlerin giderilebileceği sosyal alan, 12 atlık barınak ve yemlik deposu ve 100'er kişilik 2 adet stat yer almakta.

Kaynak: Habermetre

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selim Otogarı ve Cirit Tesisi açıldıÖnceki Haber

Selim Otogarı ve Cirit Tesisi açıldı

Oyuncak Bebekle uyuşturucu sevkiyatı polise takıldıSonraki Haber

Oyuncak Bebekle uyuşturucu sevkiyatı pol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar