Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Sağdıç, Kars, Türkiye’nin En Huzurlu 20’nci ili

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağdıç, Kars, Türkiye’nin En Huzurlu 20’nci ili
Kars Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç,  21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle, kente görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kars Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç,  21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle, kente görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kars Gazetecilerin bu önemli gününü kutlayan Müdür Sağdıç, hazırlanan pastayı basın mensuplarıyla beraber kesti. Gazetecilerin Kars için önemli olduğuna dikkati çeken Sağdıç, kentin huzuru için bazı konularda beraber hareket etmenin önemine değindi. Ankara’da bulunan Kars Valisi Türker Öksüz’ün selamlarını ve kutlama mesajını da gazetecilerle paylaşan Sağdıç, gazetecilerin kentin genel asayişine ilişkin tespit ettikleri problemleri aktarmalarını istedi. Kars’ta 2021 senenin geçtiğimiz ilk 9 aylık olayları hakkında rakamlar veren Müdür Sağdıç, Kars’ın Türkiye’nin en huzurlu 20 ili arasında olduğunu ifade etti.  Ardından da Asayiş Daire Başkalığının Kars’ın asayiş olaylarına ilişkin çıkartmış olduğu verileri paylaşarak genel değerlendirmede bulundu.

KARS’TA GÜNLÜK ORTALA OLAY SAYISI 10

Kars ile alakalı olarak yapılan bazı istatistiki verileri gazeteciler marifetiyle açıklayan Kars Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, “Kars’ta günlük olay sayısı ortalama 10’dur. Günlük kişilere karşı işlenen olay sayısı 5, mala varlığına karşı olan olay sayısı da 2’dir. Toplam asayiş olaylarında 100 000 kişiye düşen olay sayısı dağılımına baktığımızda, toplam olay sayısı bakımından 23’üncü sıradayız. Toplam olaylarını il genelinde aydınlatma oranımız yüzde 98’dir. Asayiş olaylarını aydınlatma oranımız Türkiye genelinde bir hayli iyidir ve bu oranda yüzde 7’ci sıradayız. Kişilere karşı olayları (kavga, darp, silahla yaralama, tehdit ve hakaret) aydınlatma oranımız ise yüzde 100 ‘dür. Yani bu konu da faili meçhulümüz yoktur. Olay esnasında ve hemen sonrasında tüm failleri yakalayarak haklarında işlem yapmışızdır.  Mal varlığına karşı işlenen suçları aydınlatma oranımız ise yüzde 86 civarındadır ve Türkiye’de 11’inci sıradayız. Mal varlığına karşı üstünde en fazla durduğumuz konu, evden hırsızlık konusudur. Bu senenin ilk 9 ayında yüzde 53,6 oranında düşüş sağlamışız, ülke sıralamasında ise 3’üncü sıradayız. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda 9 adet önemli olay var. Bu olaylarda da bir önceki yıla oranlar yüzde 12 azalış var. Ülke sıralamasına göre 8’inci, aydınlatma oranında ise 5’inci sıradayız.

ŞOK UYGULAMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Biz bu çalışmaları yaparken, Kars  il merkezinde ve şehrin giriş ve çıkışlarında sabit uygulama noktalarımız var. Farklı yerlerde ve farklı zamanlarda şok asayiş uygulamaları yapıyoruz. Çeşitli alanlarda denetlemelerimizi ve  uygulamalarımızı aralıksız yapıyoruz. Bu vasıta ile bir takım önleyici hizmetler de yapmış oluyoruz. Bu uygulamalar sırasında 2020 senesinde 54 tanesi tabanca olmak üzere toplam 78 adet ateşli silah, 2021 senesinde ise 70 tanesi tabanca olmak üzere 86 adet ateşli silah ele geçirilmiştir. Ayrıca toplumun yoğun olduğu alanlarda yapmış olduğumuz uygulamalar sonuç veriyor. Denetim olduğu için anlık gelişen olaylar sırasında şahıslar o ateşli silahları kullanmamış oluyor ve bu çok önemli bir durumdur. Bu sebeple ateşli silahların kullanıldığı olaylar bir hayli azalmıştır. Bazen vatandaşlarımız tarafından itiraz ediliyor ancak bu türden uygulamalar genel asayiş açısından oldukça önemlidir

TEFECİLERE GÖZ AÇTIRMIYORUZ

Kars’ta en fazla şikayet konularında biri de tefecilik konusudur. Tefecilik konusunda son 2 yıl içerisinde 134 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu da insanların kolay yoldan para kazanmasını engellemek, bu kişilerin vatandaşların canını yakmasını engellemek, vatandaşının kanını emmelerinin önüne geçmek için yapmış olduğumuz uygulamalardır. Tefecilik konusunda gerekilin tespitlerimizi ve planlı operasyonlarımızı yapmışız. Ele geçirilen 134 şahıstan cezaevine girenler de var.

UYUŞTURUCU MADDELERİN KARS’A GİRMESİNE İZİN VERMİYORUZ

Uyuşturucu ticareti yapanlar, satanlar ve torbacılar üstünde 2020 yılı içerisinde 53,  2021 senesinde 42 olmak üzere toplamda 95 şahsa gözaltı işlemi yapmışız. Bunların yarısından fazlası tutuklanmıştır. Biz bu çalışmalarımızla ilimize uyuşturucunun girmesini ve satılmasına asla izin vermiyoruz. Bu konu da da halkımızın destekleri son derece önemlidir ve hep beraber vermiş olduğumuz mücadele ile bu uyuşturucu illetinden bütünüyle kurtulacağız. Bu konunda çok etkili operasyonlar yapıyoruz.

KARS’TA SON 2 YILDA UYUŞTURUCU KULLANAN YOK

Kars’ta uyuşturucu madde kullananlara yönelik göz altına almış olduğumuz şahıslar üstünde bir anket yapıyoruz. Ve onlara kaç senedir madde kullandıklarını soruyoruz. Bu çalışmamız soncunda Kars’ta son iki senede uyuşturucu kullanmaya başlayan kişi tespit edemedik. Yani son iki senede Kars’ta uyuşturucu kullanan yok. Bu da halkımızın ve bizlerin çocuklarımızı uyuşturucudan koruduğumuz manasına geliyor. Bu hemde Kars’a artık uyuşturucu maddenin çok rahat bir biçimde getirilemiyor manasına da geliyor. Bu da mücadelede başarılı olduğumuzu gösteriyor. Bu rakamlara ve bizim değerlendirmelerinize göre Kars, Türkiye’nin en huzurlu kentleri arasında ilk 20’de yer almakta. Sayın Bakanımız da Kars’a geldiğinde yapmış olduğu açıklamada; Kars’ın çok iyi durumda olduğunu dile getirmişti.  Tabi bu başarı Sayın Valimizin katkılarıyla ve koordinesinde, kurumlar arası işbirliği, tüm çalışanlarımızın, halkımızın, esnafımızın ve muhtarlarımızın vermiş olduğu destekler sayesinde gerçekleşmektedir. Vatandaşlarımız polisimize güvendikçe bu oradan daha da düşecek. Biz vatandaşımızla bir olursak bu ilde kötüler ve suçlu insanlar barınamaz veya kanunlara uymak mecburiyetinde kalırlar” dedi. 

orunda kalırlar” dedi.

Kaynak:​​​​​Tacettin DURMUŞ /

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kars'ta Esnafı Ziyaret EttiÖnceki Haber

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kars'ta E...

Başkent'te Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri başladıSonraki Haber

Başkent'te Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar