Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Putin Kars ve Ardahan’a Göz Dağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Putin Kars ve Ardahan’a Göz Dağı
Putin, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlıklarını tanıyacağını ve barış güçlerinin bölgeye gireceğini duyurdu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlıklarını tanıyacağını ve barış güçlerinin bölgeye gireceğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından 93 Harbi'nde savaş tazminatı olarak Ruslara bırakılan ancak 16 Mart 1921'de imzalanan Moskova Antlaşması'yla yeniden Türk toprağı sayılan Ardahan'la ilgili dikkat çeken paylaşımlar yapılmaya başlandı.
Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün akşam Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ın "Bağımsız ülkeler olarak tanınma" talebini kabul ettiklerini açıkladı. Ulusa sesleniş konuşması yapan Putin, "Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararını onaylıyorum.

Ukrayna'nın nükleer silah geliştirme planı kabul edilemez. Ukrayna'nın nükleer silahlara sahip olması Rusya için bir tehdit olacaktır. "Bu tehdide karşılık vereceğiz.

SOSYAL MEDYA

Putin'in Ukrayna'nın Rusya tarihinin bir parçası olduğunu ve bu toprakları bir Rus hakkı olarak gördüğünü açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Dünyanın dikkatle takip ettiği bu gelişmeler, akıllara Rusya'nın zamanında Türklere karşı kaybettiği toprakları getirdi.

Bilindiği gibi 18771878 OsmanlıRus savaşında yani 93 Harbi'nde Osmanlı'nın yenilgisi üzerine Berlin Antlaşması imzalanmıştı. Alınan karara göre Rus ordusu Erzurum'dan geri çekilmiş ama Kars, Ardahan, Artvin ve Batum'u almıştı. Bu şehirler daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Sovyetler Birliği ile 16 Mart 1921'de imzaladığı Moskova Antlaşması ile geri alınmıştı.

STALİN DE İSTEMİŞTİ

Öte yandan Sovyetler lideri Stalin de 1921'de savunmasız yakalandıklarını öne sürerek, ileriki yıllarda Türkiye'den Kars ve Ardahan'ı talep etmişti. Sovyet hükümeti o zaman; "1921'de biz zayıftık, Türkiye bundan faydalandı, bu adaletsizlik düzeltilmeli" iddiasını ileri sürdü.

ARDAHAN TT OLDU

Putin'in dün Ukrayna topraklarını kendi toprakları gibi gördüğünü ve birliklerine harekat emri verdiğini açıklamasının ardından sosyal medyadan Ardahan'dan Devlet Başkanı oldu. Pek çok sosyal medya kullanıcısı Putin'in yeni hedefinin Ardahan olacağını paylaşıyor.

Aşağıdaki duyurulardan bazıları:

Kars ve Ardahan'ı koruyun. Putin de buna imreniyor.
Putin'in bugün Ukrayna için söylediklerini yarın Kars Ardahan ve Boğazlar için söylemeyeceğini kim garanti edebilir? Putin Ukrayna'da durdurulmazsa, sıra bize gelir.
Bolşevikler Donbass'ı Ukrayna'ya verdi, normalde oralar Rus toprağıydı açıklaması mantığıyla Ruslar KarsArdahan'ı da talep edebilir.
Bu işin sonu iyi değil. 20 yada 50 yıl sonra Kars Ardahan diye karşımıza çıkarsa şaşmayın.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akyaka Şehit Mirza Ali Güney İlkokulu’nda Kütüphane AçılışıÖnceki Haber

Akyaka Şehit Mirza Ali Güney İlkokulu’nd...

Kars Merkeze Bağlı Çerme Köyü Acı GünüSonraki Haber

Kars Merkeze Bağlı Çerme Köyü Acı Günü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar