Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars’tan 18 öğrenci İstanbul'a uğurlandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars’tan 18 öğrenci İstanbul'a uğurlandı!
İçişleri Bakanlığı tarafından sürdürülen “yarın çok genç olacak” projesi kapsamında 18 öğrenci Kars’tan İstanbul’a uğurlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından sürdürülen “yarın çok genç olacak” projesi kapsamında 18 öğrenci Kars’tan İstanbul’a uğurlandı.


Harakani Havalimanı’nda düzenlenen programa Kars Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç ve Harakani Havalimanı Müdür Yardımcısı Casim Aslan katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından sürdürülen “yarın çok genç olacak” projesi kapsamında 18 öğrenci görevli 2 öğretmen eşliğinde İstanbul, Çanakkale ve Edirne’yi gezecek. 5 gün sürecek program kapsamında tekrar İstanbul’a gelecek olan öğrenciler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya gelerek sohbet edecek.



İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından önceden il dışına çıkmamış ve gezilecek illeri görmemiş öğrenciler içerisinden seçilen 18 başarılı öğrenci, havalimanında bagaj ve check-in işlemlerinin ardından Vali Yardımcısı Doğu ve sözleşme üyeleriyle apronda hatıra resmi çektirdi. Öğrenciler daha sonra uçağa binerek İstanbul’a gittiler.

Öğrencilere çok şanslı olduğunu ve kendinin döneminde böyle bir etkinliğin olmadığını dile getiren Kars Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, “Biz öğrencilik dönemimizde geziye gidiyorduk ama bir bakanla görüşme gibi bir gezi yoktu. O açıdan bence sizler çok şanslısınız. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile hem bir vakit geçireceksiniz hem de hoş sohbet edeceksiniz. Yaklaşık 7-8 vilayetten sizin gibi 18’er yavrumuz İstanbul’dan başlayıp, sonra Çanakkale ve Edirne daha sonrasında İstanbul olacak biçimde bir 5 günlük program olacak. Gönlünüzce gezin, gideceğiniz şehirler İstanbul zaten dünya başşehirlerinden biri, bizler için değerli bir yeri var. Çanakkale ise ecdadımızın kurtuluş mücadelesinin verildiği, aynı nasıl ki siz Karslılar olarak Sarıkamış’ta ki aziz şehitlerimizin, ecdadımızın hatıraları noktasında bu bilinçtesiniz, Çanakkale’yi de o bilinçle gezin lütfen. Orada da bir mücadele verilmiş, orada da ecdadımız ölüm-kalım savaşı vermiş ve bugünlere gelmemizi, erişmemizi sağlamış, kendilerini feda etmişler. Edirne, farklı bir tarihi hüviyeti ve güzelliği var. İstanbul’un fethedilmesinden sonra ecdadımızın özellikle

Avrupa’ya açılımı noktasında Edirne bir köprü vazifesi görmüş. Dolayısıyla orada da güzel, tarihi mimariler var, Osmanlı’da Edirne’nin tarihsel yeri ayrıdır. Yani gezeceğiniz her bir yerin değişik bir güzelliği var. 2013 senesinde ben kaymakam adayıyken, bakanlığımızın bizlere ‘kuruluştan kurtuluşa’ diye güzel bir program yapmıştı, Bilecik Söğüt’ten başlamıştı bizim seyahatimiz, ardından Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’da nihayetlenmişti. Siz de bunun minisini yapıyoruz, ben kaymakam adayıyken bu güzelliğe erişmiştim Allah devletimizden razı olsun, siz daha lise senelerinde bu güzelliğe erişiyorsunuz. Hem oraları görmeniz ilerleyen süreçte inşallah seçeceğiniz üniversiteler için de size bir fikir verir hem de sizin için yeni yerlerin görülmesi, yeni şeylerin keşfedilmesi, yeni tecrübelerin edinmesi hoş bir şey. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu size hitap edecektir, aklınızdaki sorular var ise nezaket çerçevesinde Kars’a, bir Karslıya ve size yakışan şekilde sorarsınız, can kulağıyla dinleyin, seyahatinizin keyfini çıkartın, öğretmenlerinizin sözünden çıkmayın, anneleriniz sizleri bize ve öğretmenlerinize emanet etti. Keyifle, güzele-oynayan gidin ve gelin inşallah. Kars’a geri geldiğiniz zaman ben de sizinle bir araya gelmek ve sizin etkinlik kapsamında yaptıklarınız ile alakalı sizi dinleyeceğim. Gezdiğiniz yerleri yalnızca bir turist olarak değil, öğrenme mantığı ile hafızanıza atı verin, ilerleyen süreçte bu gezi size fayda sağlayacaktır. İyi yolculuklar.” dedi.

Kaynak: Volkan KARABAĞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çilehane Köyünde köy Taziye Evi ve Köy Kütüphanesi YaptıÖnceki Haber

Çilehane Köyünde köy Taziye Evi ve Köy K...

Sel sularına kapılarak kaybolan kadın 25 km uzakta bulunduSonraki Haber

Sel sularına kapılarak kaybolan kadın 25...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar