Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

KARS’TA İYİ PARTİ VE ADAYI ALPARSLAN YÜCE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KARS’TA İYİ PARTİ VE ADAYI ALPARSLAN YÜCE

Dünkü yazımızda CHP’nin Kars’taki durumunu ve birinci sıradan adayı Avukat İnan Akgün Alp’in Kars seçmenindeki olumlu karşılığını aktarmaya çalıştık. Bu dönem ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da partilerin yoğun çalışması ve bu partilerde şehrin önemli isimlerinin aday gösterilmesi dikkati çekmektedir. Kars gibi kozmopolit şehirlerde adayların isimlerinin parti isimleri kadar etkili olduğunu önceki yazılarımızda da belirtmiştik. Rekabetin yüksek olduğu Kars’ta İyi Parti bu dönem şehirde aktif olarak siyasetle ilgilenen Alparslan Yüce’yi birinci sıradan aday göstermiştir. İyi Parti’nin Alparslan Yüce’de karar kılmış olması seçmenin oy vermesinde etkili olacağı şüphesizdir. Alparslan Yüce uzun yıllar Kafkas Üniversitesi’nde Kars’a hem bilimsel hizmetlerde bulunmuş hem de halkın dertleriyle küçük büyük demeden ilgilenmiş kişilerdendir. 

 

İyi Parti’nin Kars’ta seçimlere CHP’den ayrı listeden girmesi alacağı oy oranının üzerinde etkili olacağı ve şehirde oy dağılımında azalmaya sebep olacağı düşünülmektedir. Bu durumun analizini yapmış olan İyi Parti Alparslan Yüce ile birlikte oylarını arttırma gayreti içinde bulunmaktadır. İyi Parti şehirde dinamik bir parti profili çizmektedir. 

 

ARA REKLAM ALANI

İyi Parti’nin ittifak ile iktidara gelmesi durumunda veya Alparslan Yüce’nin şehirde kazanması halinde seçmenin parti ve adayından pek çok beklentisi bulunmaktadır. Alparslan Yüce’nin Kafkas Üniversitesi’nde Genel Sekreter olduğu dönemde kadrolaşmaların hızlanması halk tarafından eleştirilmektedir. Bazı profesörlerin ev hanımı eşlerinden lise öğretmeni kardeşlerine kadar üniversitede hoca olarak istihdam edilebilmesi fakat söz konusu sıradan bir vatandaş olunca üniversitede kadro kıtlığının yaşanması adalet sisteminin olmadığını göstermektedir.

Diğer yazılarımızda da değindiğimiz üzere Kafkas Üniversitesi’nin kalifiye eleman ihtiyacının sağlanması, boş olan kadroların birkaç kişinin aile çiftliği haline gelmiş olmasının sonlandırılması önemle üzerinde durulması gereken konulardandır. Kars’ta kamusal alanlarda kadroya yerleşmek için Karslı olmanın yetmediği yetkili kişiyle Kars’ın aynı ilçesinden veya aynı köyünden olmanız gerekmektedir. Mikro milliyetçiliğin bitmesi gerektiği Karslı olmanın eşit çerçevede şehirde iş bulma imkanını sağlaması gerekmektedir. Sayın Yüce’den bundan sonraki süreçte yaşanmış bu tür olumsuzlukların karşısında durmasını vatandaşlar olarak beklemekteyiz. 

 

Diğer beklentilere değinecek olursak şehir dışından Üniversite eğitimine gelen öğrenciler için sosyal etkinlik alanlarının oluşturulması, okudukları alanlarla ilgili çalışmalar yapılması için formatına uygun kütüphanelerin inşa edilmesi eksikliklerin giderilmesi açısından önemlidir.

Kars-Kağızman yolunun nihai halini alması, merkez köyleri ve ilçe köylerinin yollarının yenilenmesi, her 3 köyden bir tanesinde sağlık ocağının kurulması, şehir merkezinde kültürel aktivitelerin çeşitlendirilmesi, turistlik faaliyetlerin daha etkin hale getirilmesi yapılacak ilk projeler arasında olmalıdır.

Dr. Sinan GİDER


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARS’TA CHP VE ADAYLARININ POTANSİYELİÖnceki Haber

KARS’TA CHP VE ADAYLARININ POTANSİYELİ

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş Yarın Kars’taSonraki Haber

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş Yarın Ka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar