Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta ineklerde uygulamalı 'Reprodüktif Ultrasonografi' kursu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta ineklerde uygulamalı 'Reprodüktif Ultrasonografi' kursu
Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası koordinatörlüğünde "İneklerde Uygulamalı Reprodüktif Ultrasonografi Kursu" düzenlendi.

Kars'ta ineklerde uygulamalı 'Reprodüktif Ultrasonografi' kursu


Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası koordinatörlüğünde "İneklerde Uygulamalı Reprodüktif Ultrasonografi Kursu" düzenlendi.Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası koordinatörlüğünde Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cihan Kaçar, tarafından Hasvet Medikal'in katkılarıyla "İneklerde Uygulamalı Reprodüktif Ultrasonografi Kursu" Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Çiftliğinde Prof. Dr. Cihan Kaçar'ın teorik anlatımıyla başladı. Bölgede hayvan sağlığı hizmeti sunan Klinisyen Veteriner Hekimler ve Veteriner Fakültesi öğrencisi meslektaş adaylarına yönelik kursun teorik eğitimi Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi amfisinde, pratik kısmı ise Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Uygulama Çiftliğinde gerçekleştirildi.


Eğitimin sonunda kursiyerler sertifikalarını Kars Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ercan Ödül ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Cihan Kaçar'dan aldı. Sertifika sunumu sonrasında Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada "Geçtiğimiz senelerde pek çok defa düzenlediğimiz ancak pandemi sebebiyle ara vermek mecburiyetinde kaldığımız "İneklerde Uygulamalı Reprodüktif Ultrasonografi Kursu" 2021 senesinde ilk kez düzenlendik. Ülkemiz ve Bölgemiz ekonomisinin temeli olan Büyükbaş Yetiştiriciliğinin önemli bir sorunu olarak görülen infertilite (kısırlık) problemlerinin tespitinde ve çözümünde reprodüktif amaçlı ultrason kullanımının Veteriner Hekim Meslektaşlarımız arasında arttırılması ve meslektaşlarımızın erken dönem fötal cinsiyet tayini gibi uzmanlık isteyen konularda yetkin olabilmesi için Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Değerli Hocamız Sayın Prof. Dr. Cihan Kaçar ile beraber bu hizmetçi eğitimi organize ettik. Kendisine bu vesileyle bir kere daha emekleri için teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizin Veteriner Yazılım ve Görüntüleme yöntemleri konusunda alanında Dünya çapında en kıymetli markalarından olan "Hasvet Medikal" işletmesinin sahibi Sayın Hidayet Şimşek ve ekibine bize bu eğitimde destek oldukları ve bölgemizde klinisyen meslektaşlarımızın çağımızın ileri görüntüleme yöntemlerine ulaşabilmesi konusunda yapmış oldukları iyiniyetli çalışmalar için ayrıca bir teşekkürü borç biliriz" dedi. Ödül, "Hem 6343 sayılı kanun gereğince kurulan Türk Veteriner Hekimler Birliğine Bağlı Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası olarak Bölgemizde hizmet sunan Veteriner Hekim üyelerimizin sesi olmaya ve Ülkemiz genelinde onları temsil etmeye hem de bölge hayvancılığında tespit ettiğimiz bunun gibi hayati önem arz eden problemlere çözüm bulabilmek adına bu tarz nokta atışı hizmetçi eğitimlere devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - Kars'ta ineklerde uygulamalı 'Reprodüktif Ultrasonografi' kursu Kars'ta ineklerde uygulamalı 'Reprodüktif Ultrasonografi' kursu Kars'ta ineklerde uygulamalı 'Reprodüktif Ultrasonografi' kursu Kars'ta ineklerde uygulamalı 'Reprodüktif Ultrasonografi' kursu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARSLI GENÇ ÇİFT KOL NAKLİNİ YAPAN PROF. DR. ÖZKAN ZORLU FAKAT BAŞARILI GEÇTİÖnceki Haber

KARSLI GENÇ ÇİFT KOL NAKLİNİ YAPAN PROF....

Kaza sonrası anayol savaş alanına döndü | Sarıkamış HaberSonraki Haber

Kaza sonrası anayol savaş alanına döndü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar