Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta Emre Salgar'ın Hayvan Sevgisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta Emre Salgar'ın Hayvan Sevgisi
Kars’ın merkeze bağlı Cumhuriyet Köyü’nde (Yolaçan – Kamasor) 13 yaşındaki Emre Salgar adlı çocuğun hayvan sevgisi Türkiye’ye örnek oldu

Kars’ın merkeze bağlı Cumhuriyet Köyü’nde (Yolaçan – Kamasor) 13 yaşındaki Emre Salgar adlı çocuğun hayvan sevgisi Türkiye’ye örnek oldu. Atıyla köyde tur atan Emre Salgar, evinin bahçesinde de kedi ve köpekler, tavuk ve horozlar, kazlar ve güvercinlere bakıyor. Hayvanları canı gibi seven, onları sevgisiyle büyüten Emre Salgar, atını ve köpekleri de sokaktan getirip sahiplendi. Boyunlarına sarılan, bakımlarını eksik etmeyen Emre’nin hayvan sevgi görülmede dşayetdi. Hayvanlara işkence edenlere de sitemde bulunan Emre, “Hayvanlarımıza canımız gibi bakmalıyız” dedi. Baba Nihat (48) Salgar da oğluyla gurur duyduğunu açıkladı.

İl merkezine 10 kilometre mesafedeki Cumhuriyet Köyü’nde çocuklar eğitimlerinden arta kalan dönemlerinın büyük bölümünü hayvanların bakımıyla geçiriyor. Ardından da atlarına binerek köy gezisine çıkarak yorgunluklarını atıyorlar. Büyük ve ufakbaş hayvanlar, binek atları ve kümes hayvanlarının beraberinde evlerinde bekçilik yapan çoban ve bekçi köpüklerini de bakıp büyütüyorlar.

Arkadaşı Arda Yalgar “Tarzan” ismini vermiş olduğu atıyla geliyor ve Emre Salgar da “Alkız” adlı atıyla tura başlıyorlar. Karla kaplı köyün yollarından arazilerine kadar dolaşarak atlarına antrenman yaptırıyorlar. Her gün at binen Emre ve arkadaşı Arda köylülerin de takdirini topluyor. Köylüler gençlerin hem çalışkan hem de etkin oldukları gibi hayvan sevgileriyle de gönüllerinde taht kurduklarını açıkladıler.

SAHİPSİZ HAYVANLARI SAHİPLENİP BÜYÜTÜYOR

Emre Salgar’ın hayvan sevgisi ufak yaşta başlamış. Kuş ve köpek sevdası her geçen artarak büyümüş ve cins horoz, tavuk, kaz, güvercin ve at merakıyla devam etmiş. Emre’nin ön önemli özelliğinden bir tanesi de sahipsiz, çaresiz kalan hayvanları alıp evinin bahçesine götürerek bakıp, besleyip büyütmesi. “Alkız” ismini vermiş olduğu atı da sahipsiz biçimde yara bere içinde bulmuş. Eve götürerek ahıra aldığı ata aylarca bakarak sağlığına kavuşturmuş. Atın bakımı, beslenmesi, gezdirilmesiyle bire bir ilgilenerek sevgisini yansıtmış. Emre şimdi çok sevdiği ve beraberinden ayrılmadığı atına binerek eğlenceli yolculuklar yapıyor.

Emre atın beraberinde köpekleri de çaresiz halde bulup evine götürerek bakıp büyütmüş. Yanlarına her gittiğinde onları seven, onlarla konuşan Emre ortamı da neşelendiriyor. Babası Nihat Salgar’ın da desteğiyle adeta hayvanat bahçesine çevirdiği evin bahçesinde bir o yana bir bu yana koşarak hepsiyle birer birer ilgileniyor. Kümes hayvanlarıyla yakından ilgilenen onları da canı gibi seven Emre, hayvanların hepsine birer isim de vererek onlara isimleriyle sesleniyor.

DERSLERİNDE DE BAŞARILI

Emre Salgar, Merkez Cumhuriyet Ortaokulu 8’nci sınıf öğrencisi. Geçtiğimiz yılı da teşekkür belgesi alarak tamamlayan Emre, uzaktan eğitimini de aksatmıyor. Hem ailesine yardımcı oluyor, büyükbaş hayvanların beslenmesinde ve bakımında babasına destekliyor, hem bakımını üstlendiği diğer hayvanları yemliyor, süslüyor hem de boş vakti kalırsa at binerek arkadaşlarıyla vakit geçiriyor.

HAYVANLARI SEVELİM

Emre, hayvanlara şiddet haberlerini izlediğinde üzüldüğünü söyleyerek, “Ben hayvanlarımla konuşuyorum, onlara sarılıyor ve onları öpüyorum.. Onlar benim canlarım. Hayvan bakanlar böyle baksın. Yemeğini, suyunu aksatmasınlar. Onlara sevgileriyle yaklaşsınlar. 1 senedir at biniyorum. İleri de hayalimde at binicisi olmak. Bu köyde en iyi ben ata bakarım. Bu hayvan sahipsizdi ben aldım baktım. Gelince ölüyordu baktım dirildi. Ben hayvanları çok seviyorum. Kuşları, atları, köpekleri, kazları, tavukları, horozları, güvercinleri hepsini seviyorum. Ben hayvanları seviyorum onlarda beni seviyor. Çok iyi anlaşıyorum. Ben onların hallerinden anlıyorum. Ben hayvanlara bakmaz isem onlar da beni sevmez. Hayvanlara eziyet etmesinler onlarda birer candır. Sahiplensinler. Ben atıma sahiplendim. Atımı dövüyordular ata binmiyordular. Geldiğinde her yeri yaraydı. Ben sahiplendim şimdi yaraları kalmadı. Hepimiz mutluyuz.” dedi.

Babası Nihat Salgar (48) da “Çok etkin bir çocuk. Hayvanlara iyi bakıyor. Hayvan sevgisi bebekken vardı. Kuşları ve köpekleri çok severdi. Halen sevgisi aynen devam ediyor. 4 çocuğum var. Emre ikinci çocuğum. Sahipsiz hayvanları getirip büyütüyor. Onlara çok iyi bakıyor.” biçiminde konuştu.

‘Tarzan’ adlı atına binen Arda Yalgar da Emre ile birlikte köyde vakit geçirmekten çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kaynak: KARS PUSULA / ADEM ALP

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silah ve Tarihi Eser Kaçakçılığı: 10 GözaltıÖnceki Haber

Silah ve Tarihi Eser Kaçakçılığı: 10 Göz...

Ayhan Bilgen, tutuklu bulunduğu cezaevinden yeni parti için sinyal verdiSonraki Haber

Ayhan Bilgen, tutuklu bulunduğu cezaevin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar