Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta 2 bin 254 rakımda mahsur kalan çoban ve sürüsü kurtarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta 2 bin 254 rakımda mahsur kalan çoban ve sürüsü kurtarıldı
Kars merkez Hamzagerek köyüne ait 300 küçükbaş hayvan ve çoban yoğun sis ve kar yağısı sonrası 2 000 254 rakımlı Yahni Dağı’nda mahsur kaldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler yaklaşık 4 saat arayış sonucu çobanı ve sürüsünü son anda donmaktan kurtardı

Kars merkez Hamzagerek köyüne ait 300 küçükbaş hayvan ve çoban yoğun sis ve kar yağısı sonrası 2 000 254 rakımlı Yahni Dağı’nda mahsur kaldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler yaklaşık 4 saat arayış sonucu çobanı ve sürüsünü son anda donmaktan kurtardı

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve sis sebebiyle yolunu kaybeden çoban ve 300 koyunu, köylüler, güvenlik korucuları ve jandarma ekipleri tarafından 2 000 254 rakımlı Yahni Dağında bulundu.

Hayvanlarını otlatmak için meraya çıkan çoban Volkan Koçbay, aniden etkili olan kar yağışı sonrası tekrar köye geri dönmek istedi. Yoğun kar yağışı ve sis sebebiyle yolunu kaybeden Koçbay’ın durumunu ailesi jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine bildirdi.

Çoban ve sürüsünün son olarak Bulanık köyü yakınlarında görüldüğü bilgisi üzerine ekipler çalışmasını bu bölgede yoğunlaştırdı. Güvenlik korucuları ve köylülerin de traktörleriyle katılmış olduğu arama çalışmasında Koçbay ve sürüsü yaklaşık 4 saat sonra 2 000 254 rakımlı Yahni Dağı tepesinde bulundu.

Arama çalışmasına atıyla katlan Bulanık köyü muhtarı Engin Kumaş, Koçbay'a eşlik ederek koyun sürüsünü güvenli bölgeye indirdi. Jandarma ekipleri tarafından Koçbay, Yahni Dağı eteklerinde ailesine teslim edildi.

Bulanık köyü muhtarı Engin Kumaş çoban ve sürünün kaybolduğu ihbarı üzerine arama çalışmasına katıldıklarını dile getirerek, "Akşam üstü köye giderken sürüyü Yahni Dağı eteklerinde gördüm, bu bölgeyi bildiğim için kardeşimle atlara bindik izleri takip ederek, ama bizde kaybolduk sisten dolayı önümüzü göremiyorduk. Tepeye geldiğimizde bir ses duyduk, çobanı bulduk çok şükür bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Çoban Volkan Koçbay ise, kötü bir gün geçirdiklerini ifade ederek, "Aniden kar yağdı, sonra sis bastı bende yolumu kaybettim, şaşırdım. Daha sonra yardım istedim, gelip beni kurtardılar teşekkürler." dedi.

Arama çalışmasına katılan sürü sahiplerinden Sezer Kaya da emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Yaklaşık 3-4 saat aradık, Allah'a şükürler olsun kazasız, belasız bulundu. Allah devletimize zeval vermesin jandarma, diğer ekipler hepsi harekete geçti. Zorlu geceyi zaferle kazandık." ifadesini kullandı.

karsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(1).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(2).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(3).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(4).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(5).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(6).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(7).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(8).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(9).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(10).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(11).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(12).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(13).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(14).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(15).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(16).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(17).jpgkarsta-2-bin-254-rakimda-mahsur-kalan-coban-ve-surusu-kurtarildi-(18).jpg

Kaynak: Kars Manşet / Volkan Karabağ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta Kadına Şiddete Dikkat ÇekildiÖnceki Haber

Kars'ta Kadına Şiddete Dikkat Çekildi

Sarıgül: “Doğu Kapının açılmasıyla bölgenin kalkınmasını arzu ediyoruz”Sonraki Haber

Sarıgül: “Doğu Kapının açılmasıyla bölge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar