Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta 112 Acil Çağrı Merkezi Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta 112 Acil Çağrı Merkezi Açıldı
Yardım numaralarının '112' çatısı altında birleştirilmesinin ardından tek numara uygulaması, Kars'ta da hayata geçirildi.

Yardım numaralarının '112' çatısı altında birleştirilmesinin ardından tek numara uygulaması, Kars'ta da hayata geçirildi.
Kars'ta 112 Acil Çağrı Merkezi Açıldı
Kars Güncel-110-İtfaiye, 177-Orman Yangın ve 156-Jandarma İmdat numaralarını tek bir çağrı numarası altında birleştiren ve Türkiye’nin 56’ncı “112 Acil Çağrı Merkezi’nin çağrı kabul programı düzenlendi.



Kars Valisi ve Belediye Başkanı Türker Öksüz, yapmış olduğu konuşmada,

Cumhurbaşkanlığımızın talimatıyla başlatılan, İçişleri Bakanlığımız tarafından sürdürülen projenin hedefinin 112 çağrı merkezi bünyesinde bütün acil çağrıların tek elde toparlanması olduğunu belirterek, “ Böylece hem halkımızın acil çağrı hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak hem bu çağrı numaraları arasındaki iş birliğini koordinasyonunu güçlendirmek yani etkinliğini ve verimliliğini artırmak ve bu şekilde vatandaşımız hızlı bir biçimde acil bir durumda devletin ilgili kurumlarına ulaşabilmesini sağlamaktır. Çağrı Merkezimizde 15’i acil çağrı karşılayıcı olmak üzere 24 personel görev yapacaktır. Bütün Kars halkına hizmet verecek olan personelimize görevlerinde başarılar diliyorum ve bu hizmetten bütün halkımızın en verimli biçimde faydalanmasını diliyorum. Önümüzdeki günlerde de diğer çağrı numaraları da bu merkezde toplanacaktır. Bu vesileyle bugün 56’ncı il olarak Kars’ı hizmete almaktan memnuniyet duyuyoruz. Umuyorum ki burda vatandaşımıza önemli bir katkı sunacaktır. Tabi ki bu hizmetlere hiç ihtiyaç olmasın istiyoruz ama ihtiyaç olduğunda en verimli biçimde bu hizmeti sunmak istiyoruz. İlk planda 110, 177, 156 numaralarını, yani yangın, orman ve jandarma acil çağrı hizmetlerini hizmete alıyoruz. Önümüzdeki günlerde de diğer numaraları 112 çağrı merkezi adı altında tek numarada birleştirmiş olacağız. İnşallah Haziran ayına kadar da tüm Türkiye’de bu işlemler bitmiş olacak. Bu vesileyle bu hizmetin ilimize kadar gelmesinde talimatıyla katkı sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza ve İçişleri Bakanlığımızın çok kıymetli bürokratlarına şükranlarımı sunuyorum. Çağrı Merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

65. Dönem UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da,

“Bütün kurumlarımız insanımızın hayatını kolaylaştırmak adına pek çok projeyi hayata geçiriyor, bu da onlardan biri. Ayrı ayrı çağrı numaralarıyla insanların kafasının karışmasından ise insanlar tek bir numarayı arayacaklar burda otomatik şekilde her gelen çağrının isteğine bağlı şekilde çağrı bir yere yönlendirilecek ve çözüm üretilecek.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman da, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün faaliyete geçmesi sebebiyle bir araya geldiklerini kaydederek, “Ülkemizde acil çağrı numaralarının tek elde toplanmasına yönelik Acil Çağrı Merkezi Projemiz 2003 senesinden bu yana yürütülmektedir. 110, 177 ve 156 alanında acil çağrı numaralarımız burda faaliyete geçti.” dedi.

Konuşmaların ardından Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili ve 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, gelen ilk çağrılara yanıt vererek, yurttaşlardan gelen talepleri ilgili kurumlara yönlendirdiler.



Düzenlenen programa Kars Valisi/Belediye Başkanı Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili ve 65.Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, İl Özel İdaresi Genel Sekterer Vekili Zafer Yiğit, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, 112 Acil ağrı Merkezi Müdürü gürbüz Koca, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve diğer yetkililer katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kışın yemek için samanlığa koyduğu karpuzlar çürüdüÖnceki Haber

Kışın yemek için samanlığa koyduğu karpu...

Sağlıkçılardan organ nakline dikkat çekmek için klip paylaşımıSonraki Haber

Sağlıkçılardan organ nakline dikkat çekm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar