Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Karslı hastalara umut olacak yeni cihazlar geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karslı hastalara umut olacak yeni cihazlar geldi
Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gelen 5 yeni yüksek akımlı oksijen cihazı

Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde koronavirüs salgınına yakalanan hastalara umut olacak olan 5 adet yüksek akımlı oksijen cihazı işadamları tarafından hibe edildi.


Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başdoktoru Prof. Dr. Başol Canbakan, hastanede var olan 2 adet suni solunum cihazına ilave olarak 5 adet yüksek akımlı oksijen cihazının da hibe olarak geldiğini ifade etti.

Yüksek akımlı oksijen cihazının hem normal klinikte hem de yoğun bakım ünitelerinde kullanıldığını dile getiren Başdoktor Canbakan, “Koronavirüs salgını maalesef ülkemizin her tarafında çok sıklıkla devam ediyor. Tünelin ucunda aşının da görülmesiyle biz umutlandık ancak şuan halen bu virüsün etkisi bütün hızıyla görülüyor. Bu süreçte bildiğiniz üzere ağır olan hastalarımız yoğun bakımlarda takip ediliyor. Bunların bir bölümü entübe dediğimiz, boğazlarına hortum takılarak suni solunum cihazlarına bağlanmak mecburiyetinde kalıyor. Bizim hastanemizde bugüne dek 2 tane var olan bu suni solunum cihazından bugün sağ olsun işadamlarımız Öztürk Oran, Gökhan Türkeş ve Ahmet Ali Aydın, Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı Konsey Başkanı Kamil Salduz, Kafkas Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve Dr. Öğr. Üyesi Dr. Alpay Medet Alibeyoğlu’nun destekleriyle bizlere 5 tane yüksek akımlı oksijen cihazlarından temin ettiler. Ben kendilerine kurumum adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gelen 5 yeni yüksek akımlı oksijen cihazıyla ilgili bilgi veren Başdoktor Canbakan, “Bu cihazlar hastaların yoğun bakıma hem aktarımıni geciktirmeye hem de yoğun bakımda takip edilmekte ama entübe olmayan, suni solunum cihazına bağlı olmayan hastaların bu ihtiyacını geciktirmeye büyük katkı sunuyor. Ayrıca bazı hastalar solunum cihazına ihtiyaç duymadan bu cihazların kullanımıyla kendilerini toparlayabilmektedir. Bizim umudumuz kliniğimizde, hastanemizde bunların devreye girmesiyle hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet sunma şansına kavuşmuş olacağız. O yüzden de bu bakımdan bu cihazın Kars’a gelmesi bir hayli önemli.” biçiminde konuştu.

Başdoktor Canbakan, Dr. Öğr. Üyesi Dr. Alpay Medet Alibeyoğlu’nun babası İse-posta Medet Alibeyoğlu’nun koronavirüs salgınına yakalanması ve hastanede bir süre tedavi altına alınması sürecinde bu cihazların eksikliğini görmesi üzerine bu cihazların Kars’a gelmesi için büyük çaba sarf ettiğini kaydederek, “İstanbul Çaba Tıp Fakültesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Dr. Alpay Medet Alibeyoğlu’nun babası rahatsızlandığında Kars’a gelmişti. O dönemde bizim yoğun bakımızın da babası takip ediliyordu daha sonra kendisi kendi inisiyatifi ile babasını İstanbul’a götürmek istedi. O dönemde kendisi ile görüşbütün, konuştum, kendisi de bizzat bu cihazlardan Kars’ta yeteri kadar olmadığını gördüğünü ve o yüzden de devreye girerek temin edilmesi konusu ile alakalı çaba göstermek istediğini ifade etti. Biz de kendine çok teşekkür ettiğimizi söyledik. Bu sürecin neticesinde da 5 adet yüksek akımlı oksijen cihazı hastanemize gelmiş oldu.” ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının sonrasında cihazların kurulumu yapılarak hizmet sunmaya başlandı.

Kaynak: Kars Manşet Volkan KARABAĞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars’ta Kiralanan Apart Daireye Kumar BaskınıÖnceki Haber

Kars’ta Kiralanan Apart Daireye Kumar Ba...

Kars'ta Kar Yığınlar Kamyonla Şehir Dışına ÇıkartıyorSonraki Haber

Kars'ta Kar Yığınlar Kamyonla Şehir Dışı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar