Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars’ın “mavi”ye dönmesi lazım!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars’ın “mavi”ye dönmesi lazım!
Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde sürdürülen aşılama programı kapsamında aşağı yukarı 1 ay önce ilk doz aşısını yaptıran Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, ikinci doz aşısını yaptırdı.

Kars’ın “mavi”ye dönmesi lazım! Vali Öksüz, risk grubuna göre orta riskli (sarı) kategorisinde bulunan Kars’ın düşük riskli (mavi) kategorisine dönmesi gerektiğini vurguladı.Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde sürdürülen aşılama programı kapsamında aşağı yukarı 1 ay önce ilk doz aşısını yaptıran Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, ikinci doz aşısını yaptırdı.Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezinde İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu tarafından karşılanan Vali Öksüz, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan ile birlikte ikinci doz aşısını yaptırdı.Aşı sonrası açıklamada bulunan Vali Öksüz, kovid sürecinin henüz bitmediğini, aşılamanın başladığını, aşılama kapsamında hedeflenen kitlenin % 63’ünün aşılandığını ifade ederek, “Aşılama çalışmalarımız 43 merkezde ve 18 mobil ekip ile birlikte devam ediyor. 85 yaş üstü ve evde bakım hizmeti alan yurttaşlarımızı aşılamaya devam etmekteyiz. Şuan bu süreci noktalamamız, hastalığı yenmemiz bizlere bağlı.” dedi.

“REHAVETE KAPILDIĞIMIZDA VAKALAR ARTIYOR”

Bizim rehavete kapıldığımız zaman vaka sayılarının arttığını da anımsatan Vali Öksüz, “Vatandaşlarımıza söyleyeceğim şudur; herkes aşı olsun, olmasın kesinlikle tedbirlerine devam etsin. Bu tedbirleri biliyoruz; maske, mesafe, temizlik dışında normal doğal hayatımızda, evimizde, çarşıda, pazarda, alışveriş merkezlerinde her yerde kurallara sıkı sıkıya riayet etmemiz lazım. Bu kurallara ve tedbirlere uyarsak inanıyorum hızlı bir şekilde bu salgını hep birlikte yenmiş olacağız. Ama ne zaman ki biz rehavete kapılıyorsak rakamlar yükseliyor, bunu da ifade etmem lazım. Biz il genelinde salgın denetim ekiplerimiz, diğer sağlık personellerimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan çalışanlarımız, hepimiz elimizden geldiği sürece gayret ediyoruz, salgın sürecini ortadan kaldıralım.” İfadesini kullandı.

“CENAZE VE TAZİYELERE DİKKAT ETMEMİZ LAZIM”

Cenaze ve taziyelere de dikkati çeken Vali Öksüz, “Ama kurallara riayetsizlik bazı vakitler oluyor, bilhassa cenazelere ve taziyelere dikkat çekmek istiyorum. Buralarda bulaş çok daha süratli ve basit yayılıyor. Onun için halkımızdan talebimiz topluca bir araya gelmelere bir süre ara vermeleri, cenaze ve taziyeleri bizim belirlemiş olduğumuz kurallara göre kesinlikle yapmaları, mümkün mertebe uzaktan geçmiş olsun isteklerini iletmeleri. Esnafımızdan, işletmelerimizden, iş yerlerimizden de beklentilerimiz; biliyorsunuz kafe, lokanta gibi topluma, umuma mahsus açık olan yerlerde  kısıtlamalar kalktı, ilimizde de kalktı. Ama buralarda HES kodu gibi, maske gibi kurallara uymazsak buralarda da insanlar maskelerini çıkarttıkları için bulaş riski yayılabilir. O sebeple buralarda da hem vatandaşlarımız hem de işletme sahiplerinin dikkatli olması lazım. Bu dikkati gösterirsek, virüsü yeneriz. İnşallah da sonuna doğru geldiğimizi düşünüyorum. Tabi ki Türkiye genelindeki rakamlara baktığımız da bazı vakitler bazı yükselmelere rastlıyoruz, bunlar da tedbirlere riayetsizlikten kaynaklanıyor.” biçiminde konuştu.

MAVİYE İNMEMİZ LAZIM”

Bir gazetecinin, Kars’ta 100.00’lik dilimde artan vaka sayıları devam ediyor mu? Sorusuna Vali Öksüz, “Tabi ki genel artışlar var. Tüm Türkiye’deki artışa paralel bizde de vaka artışlarımız var. Mevcut durumumuzu etkilemeyeceğini düşünüyorum. Ama bizim maviye inmemiz lazım. Düşük riske inmemiz lazım. Onun için daha dikkat, daha çok kurallara uymaya devam edelim” yanıtını verdi.Vali Öksüz’ün sonrasında Jandarma Alay Komutanı Hidayet Arıkan’da ikinci doz aşısı yaptırdı. Öksüz ve birlikteindekiler sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını da yeniden kutladıktan sonra Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezinden ayrıldı. 

Kaynak: Volkan Karabağ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta Bu Pazar Güzel Havanın Tadını çıkardıÖnceki Haber

Kars'ta Bu Pazar Güzel Havanın Tadını çı...

Kars'ta 4 silah ele geçirildi | Kars HaberSonraki Haber

Kars'ta 4 silah ele geçirildi | Kars Hab...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar