
Kars Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyasını Başlattı Kars Şeker Fabrikası'nda 2 ilde üretilen şeker pancarın alım kampanyası Başlatılırken, bu sene 9 000 ton kristal şeker üretiminin gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.
Kars Şeker Fabrikası Müdürü Ayhan Babacan, geçen sene 35 bin ton pancar işlendiğini, bu yıl ise hedeflennen pancarın 60 000 ton olduğunu aktardı.
Bu yıl Kars ve Iğdır'da pancar protokolü yapıldığını aktaran Babacan, "Yapılan bu sözleşmelerden tesellüm edilecek pancar miktarı 60 000 ton tahmin edilmektedir. 2020 yılı çiftçilerimize ayni ve nakdi ön ödeme olarak ödeme yapılmıştır. Fabrikamız pancar işleme kampanyasına 02 Ekim'de başlayacaktır. Fabrikamız bu sene 60 000 ton pancar işleyecek. İşlenecek pancardan 9 000 ton kristal şeker üretilecek olup, yan ürün olarak 2 000 500 ton melas ve 19 000 ton yaş küspe beklenmektedir. 19 000 ton yaş küspe'nin ise 14 000 tonu ambalajlama yapılacak.” dedi.


































Yorum Yazın