Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars İlimizde Kovid-19 vakasında %80 düşüş yaşanmaktadır dedi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars İlimizde Kovid-19 vakasında %80 düşüş yaşanmaktadır dedi.
Vali/ Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz; "2020 senesinde bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının aşılam

Ülkemizde ve İlimizde Kovid-19 vakasında %80 düşüş yaşanmaktadır dedi.
Vali/ Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz; "2020 senesinde bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının aşılama ve alınan tedbirlerle salgının sonuna doğru gidilmekte olduğunun umut edildiğini vurgulayarak, “Şehrimiz ve ülkemizde vakalarda %80 azalışla karşılaştık. Bu bizim için bir hayli önemli ama bu düşüş tedbirlere uymamaya teşvik etmesin. Aynı biçimde tedbirlere temizlik-sosyal mesafe- Maske ve sokağa çıkma kısıtlaması gibi kurallara uymaya devam edeceğiz.

Gerek İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarımız gerekse

 

Pandemi Kurulu kararlarımızla getirdiğimiz kısıtlamalara riayet etmek aynı derece önem taşıyor. Aksi takdirde yeniden başa dönme riski ile karşı karşıya gelebiliriz. Onun için yine hepimiz dikkat etmek halindeyız ancak pandemi bu sebeple bazı işletmelerimizde elemanlarımız sorunlı bir sürece girdiler. Ancak devletimiz onlara imkânlar getirdi. Gerek kısa çalışma ödeneği gerekse nakti destek yönünden destek verdik ve vermeye devam edeceğiz.

Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız, Aile,

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız vasıtası ile vermiş olduğumuz nakti ödemeler var, bunlar da halen devam ediyor. Kovid-19 salgınından etkilenen, işsiz kalan ya da ekonomik halinde olumsuzluk olan bireyleri yönlendiriyoruz. Çeşitli meslek guruplarında da bu yönlendirmeyi yapıyoruz. Amacımız burda yaşamakta olan esnafımızı, işçilerimizi bu sorunya çok maruz bırakmadan desteklemektir. Şuana kadar bir hayli önemli sorunlerle karşılaşmadık. Sıkıntılı olan vatandaşımıza maddi desteklerimizi bundan sonrada sürdüreceğiz.” Şeklinde konuştu.

Linklerimiz

Kars Haber

Kars Haberleri


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta 30 kişi tipide mahsur kaldıÖnceki Haber

Kars'ta 30 kişi tipide mahsur kaldı

Diyarbakır'ın "Gaffar Baba"sı hemşehrilerinin kalbinde yaşıyorSonraki Haber

Diyarbakır'ın "Gaffar Baba"sı hemşehrile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar