Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars İl Tarım 8 sektöre yüzde 50 hibe daha!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars İl Tarım 8 sektöre yüzde 50 hibe daha!
Kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı 8 farklı sektöre ekonomik yatırımlar kapsamında yüzde 50 hibe desteği verilece

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı 8 farklı sektöre ekonomik yatırımlar kapsamında % 50 hibe desteği verilecek.
Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama şu biçimde:

Yatırım Konuları

1. Aile İşletmeciliği Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri, (Sebze-Meyve İşleme, Çelik Silo, Soğuk Depo, Örtü Altı Tarım, Ken temeltlı Yetiştiriciliği, Kapama Meyve-Sebze Bahçe Tesisi Sulama Sistemi, vb)

2. Arıcılık Ve Arı Ürünlerine Yönelik Yatırımlar,

3. Bilişim Sistemleri Ve Eğitimi,

4. El Sen temeltları Ve Katma Dğerlıli Ürünler, (**) (Çinicilik, Çömlek, Dokumacılık, Halı, Kilim, Sabun, Gülsuyu vb)

5. İpek Böceği Yetiştiriciliği,

6. Su Ürünleri Yetiştiriciliği,

7. Tarımsal Amaçlı Kooperatif Ve Birlikler İçin Makine Parkları, (Elektrikli Traktör hariç kendisinden yürür makineler kapsam dışıdır)

8. Tıbbi Ve ARomatik Bitki Yetiştiriciliği Yatırımları,

hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

(*) Başlıklar altında yer alacak yatırım hususları alt başlıkları ve ölçütler yayınlen temelcak olan Uygulama Rehberi ile detaylı olarak belirlenecektir.

(**) Bu başlık altında sadece Kırsal Alan’da yer alacak yatırım başvuruları kabul edilir.

Kimler Başvurabilir

Bakanlığımızın herhangi bir kayıt sistemine kayıtlı olan (El Sen temeltları ve Katma dşayetli ürünler Başlığı Hariç) çiftçiler, gerçek ve tüzel kişiler başvuru edebilir. Tüzel kişiler kapsamında Küçük Orta Ölçekli İşletme kapsamında bulunan Anonim, Limited ve Kollektif Şirketler ile Kooperatif ve Birlikler başvurabileceklerdir.

Tüzel kişilikler, kuruluş tüzüklerinde/en temel sözleşmelerinde belirtilen faaliyet alanları hakkında yatırım hususlarına başvuru edebilirler

Dikkat: Tüm yatırımlara yönelik proje hususlarında başvuran yatırımcılardan;



a) Çiftçilerin : Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi kaydı, Çiftçi Kayıt Sistemi kaydı, Adres Kayıt Sistemi kaydı veya Su Ürünleri Yetiştiriciliği Belgesi ile çiftçi olduklarına dair belgeyi,

b) Gerçek Kişilerin : Kamu görevlisi olmadıkları, kamu görevi ifa etmediklerine dair taahhütnameyi,

c) Tüzel Kişilerin : İdari ve mali açıdan kamudan bağımsız olduklarına dair taahhütnameyi,

Başvuru ekinde sunmaları gerekir.



Proje Limitleri ve Sağlen temelcak Hibe Tutarı

Proje limitleri başvuru sahibinin özelliğine göre değişmemekte olup bütün yatırım hususlarına yönelik olarak Hibeye Esas Proje Tutarı; 500.000-TL dir.

Program bütçeleri KDV hariç rakamlardan oluşmakta ve yukarıyada belirtilen Hibeye Esas Proje Tutarının azami % 50 si hibe olarak yatırımcıya ödenecektir. Hibeye esas Proje Tutarı 20.000-TL altında olan başvurular kabul edilmeyecektir. Proje bütçesi yukarıyada belirtilen limitlerin üstünde ise kalan kısımlar yatırımcının kaynaklarından sağlen temelcaktır.



Başvuru süresi ve şekli:

Başvurular bu uygulama rehberinin yayımı tarihi itibariyle 60 gün içinde yapılır. Son başvuru tarihi bitiminde elektronik ağ başvurular için veri girişine kapatılır. Yapılan başvurular son hali ile prosedüre alınır.

Başvurunun gerçekleşmesi için başvuru dosyasının elektronik ağ üstünden girişinin yapılması şarttır. Başvurunun tamamlanması için başvuru tarihi bitiminden sonraki beş iş günü içinde girişi yapılan başvuru dosyasının ekleri ile birlikte ilgili il müdürlüğüne elden teslim edilmelidir. Başvuru tarihinin bitiminden sonra başvuru dosyasında (çevrimiçi olarak girişi yapılan) hiçbir belgede ve/veya dokümanda revizyon yapılamaz ve eksik belge ve/veya doküman tamamlatılamaz. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi hibe başvuru başlamış olup 20 Şubat 2020 tarihinde sona erecektir.

Başvuru Linki: https://edys.Tarim.Gov.Tr/Tarim/çevrimiçibasvuru.Aspx

Yatırımcılar Uygulama Rehberi, Uygulama Esasları ve Satın Alma Rehberi ile eklerine Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz fotoğrafı internet sitesinden https://www.Tarimorman.Gov.Tr/ https://kars.Tarimorman.Gov.Tr/ ulaşabileceklerdir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sibirya'yı aratmayan Sarıkamış'ta, havaya serpilen kaynar su anında donduÖnceki Haber

Sibirya'yı aratmayan Sarıkamış'ta, havay...

Kars'ta 30 kişi tipide mahsur kaldıSonraki Haber

Kars'ta 30 kişi tipide mahsur kaldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar