Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Karakurt Barajı'nın seviyesi yükseldi, boşaltılan köyde evler ve cami sular altında kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karakurt Barajı'nın seviyesi yükseldi, boşaltılan köyde evler ve cami sular altında kaldı
Karakurt Barajı'nın seviyesi yükseldi, boşaltılan köyde evler ve cami sular altında kaldı Kars'ın en büyük barajı olan ve ekonomiye senelik 346 GWH enerji sağlamakta olan Karakurt Barajı'nın suları gün geçtikçe biraz daha yükseliyor.


Karakurt Barajı'nın seviyesi yükseldi, boşaltılan köyde evler ve cami sular altında kaldı Kars'ın en büyük barajı olan ve ekonomiye senelik 346 GWH enerji sağlamakta olan Karakurt Barajı'nın suları gün geçtikçe biraz daha yükseliyor.


Karakurt Barajı Gölü'nde bulunan ve boşaltılan Karakurt köyü, okulu camisi ve bazı evler sular altında kaldı. Sular altında kalan cami ve eski evler ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Aras Nehri üzerine yapılan Karakurt Barajı, Türkiye'nin 157'inci, Kars'ın ise en büyük enerji santrali olurken, Tesis ayrıca Türkiye'nin 64'üncü büyük Hidroelektrik Santrali olması ile da dikkatleri üzerine çekiyor. Karakurt Barajı ve HES ortalama 176.456.460 kilovatsaat elektrik üretimi ile 48.584 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu konut, endüstri, metro ulaşımı, fotoğrafı daire, çevre aydınlatması gibi tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayan Karakurt Barajı gölünde ortaya çıkan kartpostal görüntüler yurttaşları da bölgeye gelmesini sağlıyor.

"Kars'ın en güzel barajı

"Sular altında kalan evleri son kez görmek için bölgeye gelen yurttaşlar, bol bol fotoğraf çekiliyor.

Karakurt Barajı'nın dolmaya başladığını dile getiren yurttaşlar,

"Karakurt Barajı bütünüyle dolmaya başladı. Çok güzel bir görüntü var. Burası HES olarak geçiyor. Yapımına 2014 senesinde başlanmıştı. Şuanda su tutuyor, eski köy evlerine de sular altında kalmaya başladı. Kars'ın en güzel baraj gölü burası, görüntüsü muazzam, çok güzel bir hizmet yapılmış" dedi. "Güzel görüntüler var burda "Baraj Gölü içerisinde kalan eski Karakurt köyünde güzel görüntüler olduğunu belirten yurttaşlar, "2014 senesinde yapımına başlandı Karakurt Barajı'nın, bir yıl öncesine kadar biz buraya geliyorduk.

Yani şuan güzel görüntüler var burda" diye konuştular.

Öte yandan su tutmaya başlayan Karakurt Baraj Gölü fotoğraf tutkunlarının da uğrak yeri oldu. Eski Karakurt köyünün bulunduğu bölgeye gelen fotoğrafçılar, burda sular altında kalan evler, cami ve köy okulunun bol bol resmini çekiyor. Karakurt Barajı suları altında kalan köy evleri ilk defa havadan görüntülendi. Karakurt Barajı'nın seviyesi yükseldi, boşaltılan köyde evler ve cami sular altında kaldı Karakurt Barajı'nın seviyesi yükseldi, boşaltılan köyde evler ve cami sular altında kaldı Karakurt Barajı'nın seviyesi yükseldi, boşaltılan köyde evler ve cami sular altında kaldı

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta belediye 398 yeni inşaata yapı ruhsatı verdiÖnceki Haber

Kars'ta belediye 398 yeni inşaata yapı r...

Seyahat izin belgesi zorunluluğu kalktı mı?Sonraki Haber

Seyahat izin belgesi zorunluluğu kalktı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar