Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

İkinci el otomobil fiyatları için bakanlık devreye girdi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkinci el otomobil fiyatları için bakanlık devreye girdi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ikinci el otomobil piyasasındaki haksız fiyat artışları ve satış yapabilecek kişi ve kurumlar ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Artık isteyen hernet dilediği gibi satış yapamayacağı sektörde çoğu firmaya ceza kesildi ve bakanlık kontrolleri sıklaştırıldı.

Land Rover Defender Türkiye’de! İşte özellikleriLand Rover Defender Türkiye’de! İşte özellikleri
2020 Land Rover Defender, Borusan Otomotiv'in yaptığı çevrimiçi lansman ile beraber hibrit motor opsiyonuyle ülkemizde satışa sunuldu.

İkinci el otomobil piyasası bakanlık kontrolünde
Koronavirüs pandemisi ile birlikte artan döviz klinkarı sebebiyle sıfır otomobil almak neredeyse hayal olmaya başladı. Bu durumda çoğu kişi ikinci el otomobil almaya yönelince fırsatçılar iş başına koyuldu. Bazen ikinci el otomobillerin sıfırından daha pahalı olduğu trajikomik durumlarla da karşılaştık. İkinci el piyasası beklenenden yüksek fiyatlar ile kullanıcıların karşısına çıkınca da bu defa müşteriler yeniden sıfır otomobil almak için bayilere akın etti.

2 el araç

Bu durum ile ilgili çok fazla şikayet alan Ticaret Bakanlığı devreye girdi ve yeni düzenlemeler geleceğinin haberini verdi. Yaptığı açıklamada Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: “Haksız fiyat artışına dair 17 bin firma için 52 bin şikayet geldi. 50 bin üründe incelememiz bitti. 2400 firmanın savunmasını alıyoruz. Haksız fiyat artışlarına yönelik birden fazla şikayet geliyor. İkinci el araç ve konut satışında ilan edilen fiyat farklılıklarının belirlenmesi konusu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığıyla çalışacağız. 10 bin ürünü inceledik 300 tane ceza kestik. Maliyetlerde artış varsa ceza kesmiyoruz.” ifadesini kullandı.

Buna ek olarak yeni düzenlemenin ayrıntıları da belli olmaya başladı. Artık herkes aracını istediği gibi satamayacak. İnternet ortamında satış yapabilmek için yetki belgesi istenecek. Satışların yapıldığı pazar yeri internet sitelerinde açılan mağaza ile fiziki mağazanın adı aynı olacak. Ekspertiz rapor ederı satıştan en erken 7 gün önce alınmış olacak. Ekspertiz raporunda hile belirlenirse raporu hazırlayan işletmelerin TSE yeterlilik belgeleri iptal edilecek ve 2 yıl boyunca yeterlilik belgesi alamayacaklar. Yeterlilik belgesi almak için istenen ana şartlar ise şöyle: Kişi meslek odasına kayıtlı olacak, vergi kayıtları, iş yeri açma ve ruhsat belgeleri bulunacak.

İkinci el alım ve satımı yapan firmalardaki çalışanlar da mesleki yeterlilik belgesi almak zorunda olacak. Ayrıca yol ve kaldırım gibi ortak kullanım alanlarının taşıt teşhir alanı olarak kullanılması da yasaklanıyor.

ikinci elikinci el alışverişikinci el otomobilikinci el otomobil fiyatları

Kars Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars’ta Tüm Köylerde Koyun Kırkımı BaşladıÖnceki Haber

Kars’ta Tüm Köylerde Koyun Kırkımı Başla...

Kars tarım şehri olacakSonraki Haber

Kars tarım şehri olacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar