Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Hem evi hem işi idare eden koca: Evin direği kadınlarmış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hem evi hem işi idare eden koca: Evin direği kadınlarmış
KARS'ın Akyaka ilçesinde yaşamakta olan 4 çocuk babası Abdullah Tazegül (65), eşinin İstanbul'a gitmesinin sonrasında hem ev işlerini hem de hayvanların bakımını yapmaya başladı.

Kars'ın Akyaka ilçesinde yaşamakta olan 4 çocuk babası Abdullah Tazegül (65), eşinin İstanbul'a gitmesinin sonrasında hem ev işlerini hem de hayvanların bakımını yapmaya başladı.

Kars'ın Akyaka ilçesinde yaşamakta olan 4 çocuk babası Abdullah Tazegül (65), eşinin İstanbul'a gitmesinin sonrasında hem ev işlerini hem de hayvanların bakımını yapmaya başladı. Sabah erken saatlerde kalkıp önce hayvanlara yemini veren Tazegül sonrasında ev temizliğini ve yemeği yapıyor. Hem evi hem de işleri idare etmenin çok zor olduğunu söyleyen Tazegül, "Allah hiç kimseye eşinin eksikliğini vermesin. Evin direği bayanlarmış" dedi.Akyaka ilçesine bağlı Sulakçbahçe köyünde yaşamakta olan Abdullah Tazegül'ün eşi İstanbul'daki çocuklarının yanına gitti. Ev işleri üzerine kalan Abdullah Tazegül, sabah erken uyanarak çalışmaya başlıyor. İlk olarak hayvanların beslenmesiyle işe başlayan Tazegül, sobayı yaktıktan sonra ev temizliğinden sonra kümesteki hayvanları besliyor. Daha sonra yemek hazırlama telaşına düşen Tazegül, akşam saatine kadar işlerini bitirmeye çalışıyor.


EŞİNE KAMERALARDAN SELAM GÖNDERDİ

 

Evinin bahçesindeki köpeklerin bakımıyla da ilgilenen onları eğiten ve gözü gibi bakan Sulakbahçe köyü sakini Abdullah Tazegül, kendini görüntüleyen kameralar vasıtası ile İstanbul'daki eşine de selam gönderdi. Eşinin İstanbul'a çocuklarının yanına misafirliğe gittiğini 20 gündür tek başına yaşadığını kaydetti.

'EŞİMİN CANI SAĞ OLSUN, BİZ BİRBİRİMİZİN DEĞERİNİ BİLİYORUZ'

Tek yaşamanın zorluğundan söz eden Tazegül, "Hayvanlara bakıyorum, soba yakıyorum, çay yap, kaza tavuğa bak, köpekleri besle yani anlayacağınız bir sürü işle uğraşıyorum. Eşim yanımda olmadığı için tüm yük benim omuzumda. Hanım şu an için yanımda yok ancak yanımda olsa da olmasa da kıymetini biliyorum. Birbirimizin kıymetini devamlı biliyoruz. Onsuz günümüz olmaz. Allah onun eksikliğini vermesin. Allah hiç kimseye eşinin eksikliğini vermesin. Bana göre evin direği erkekler değil bayanlar. Şu anda eşim burda olsaydı yemeğimi yapmıştı, çayımı hazırlamıştı. Akşam eve geldiğimde soba yanıyor ve ev sıcak. Her şey dört dörtlük. Yorgun olarak eve geldiğimde soframı koyup, yemeğimi getiriyordu. Allah razı olsun. Ama şimdi hepsini kendim yapmaktayım. Hiç de problem değil. Yeter ki eşimin canı sağ olsun" biçiminde konuştu.

'KADINLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ, ONLAR VARKEN HAYAT VAR'

Kadınların kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Abdullah Tazegül, şöyle dedi:"Dünyada en varlıklı olan hanımının kıymetini bilendir. Elbette ki Allah iyisiyle karşılaştırsın. İyisiyle karşılaştın mı kimse onun gibi olamaz. Çünkü senin her sorunna, kahrına o katlanıyor. Eşinin kıymetini bilmeyen hiç kimsenin kıymetini bilmez, kendisinin kıymetini bile bilmez. Çünkü o varken sana hayat var. Kadınlarımız bizim için bir hayli önemli olmalı. Bir insan önce hanımının kıymetini bilecek sonra kendisinin. Eşime bir şey olacağına bana olsun. Hani derler ya 'eşin öleceğine sen öl' İnanın doğrudur. Kadın eşi ölünce yaşar her yere sığar ancak erkek sığmaz. Örneğin ben yaşayamam bir iki ay yalnız yaşarım. Şu anda 20 gündür eşim misafirlikte ben burda adeta bittim."Hem evi hem işi idare eden koca: Evin direği bayanlarmışHem evi hem işi idare eden koca: Evin direği bayanlarmış Hem evi hem işi idare eden koca: Evin direği bayanlarmışHem evi hem işi idare eden koca: Evin direği bayanlarmışHem evi hem işi idare eden koca: Evin direği bayanlarmışHem evi hem işi idare eden koca: Evin direği bayanlarmış

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Bedir ALTUNOK

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Anayasa Karslı hemşehrimiz Prof. Dr. Yavuz Atar'a emanetÖnceki Haber

Yeni Anayasa Karslı hemşehrimiz Prof. Dr...

Kars’ta 7 kimsesizin konaklama ihtiyacı gideriliyorAileSonraki Haber

Kars’ta 7 kimsesizin konaklama ihtiyacı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar