Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

DÜĞÜNLERDE AŞIKLIK VE CİRİT GELENEĞİ YENİDEN BAŞLADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DÜĞÜNLERDE AŞIKLIK VE CİRİT GELENEĞİ YENİDEN BAŞLADI
Kars'taki düğünlerde aşıklık ve cirit geleneği yeniden başladı. Kars'taki düğünlerde aşıklık ve cirit geleneği yeniden başladı.

Kars'taki düğünlerde aşıklık ve cirit geleneği yeniden başladı. Kars'taki düğünlerde aşıklık ve cirit geleneği yeniden başladı. Arpaçay ilçesine bağlı Karakale köyü muhtarı Gültekin Ocakverdi'nin oğlu Alperen'in (8) sünnet düğününde halk ozanları konser verdi, ciritçiler gösteri yaptı. Kars'ta düğün törenlerinin en önemli eğlencelerinden bir tanesi olan halk ozanları konseri ve cirit gösterileri,

Arpaçay ilçesine bağlı Karakale köyünde yeniden başladı

 Köy muhtarı Gültekin Ocakverdi'nin oğlu Alperen için düzenlenen sünnet düğününde halk ozanları Gültekin Bulutoğlu, Mahmut Karataş ve Sabri Yokuş sahne aldı. Halk ozanları, davetlilere aşıklık geleneğinden örnekler sundu. Divanla başlayan, türkü ve atışmalarla devam etmekte olan düğün merasimine katılanlar, saza para takma geleneğini de yerine getirdi.

Halk ozanlarının konserinin ardından atlı ciritçiler meydana çıktı

Akçakale Atlı Spor Kulübü Başkanı Şimşek Yıldırım'ın hakemlik yapmış olduğu cirit müsabakası kara düzen biçiminde oynandı. 9 atın sahaya çıktığı müsabakada ciritçiler, yaklaşık bir saat maharetlerini sergiledi. Ciritçiler, geçen senelerde düğünlerde cirit gösterilerinin yapıldığını, son dönemde unutulan bu geleneğin yeniden başlamasından memnuniyet duyduklarını dile söyledi. Köylüler, muhtar Gültekin Ocak Verdi'ye aşıklık geleneği ve ata sporu ciritin yaşatılması için vermiş olduğu destek için teşekkür etti. Gösterilen ardından akşam saatlerinde de Alperen'e kına yakılıp müzik eşliğinde halaylar çekildi.

Kaynak : Demirören Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kağızman’da cinayet zanlısı tutuklandı!Önceki Haber

Kağızman’da cinayet zanlısı tutuklandı!

Kars’ın genel eğitim durumu değerlendirildi!Sonraki Haber

Kars’ın genel eğitim durumu değerlendiri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar