Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Çin’den corona virüsü aşısı açıklaması: İlk kez itiraf ettiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çin’den corona virüsü aşısı açıklaması: İlk kez itiraf ettiler
Çin devletine bağlı çalışan Hastalık Kontrol Merkezi bir açıklama yaparak ülkede tasarlanan corona virüsü aşılarının etkisini artırmak için çalışma içerisinde olduklarını duyurdu.

Çin devletine bağlı çalışan Hastalık Kontrol Merkezi bir açıklama yaparak ülkede tasarlanan corona virüsü aşılarının etkisini artırmak için çalışma içerisinde olduklarını duyurdu. Bu açıklama ile birlikte Çin hükümeti ilk kez aşıların mutasyona karşı etkisini sorgulamış oldu.



Çin’den corona virüsü aşısı açıklaması: İlk kez itiraf ettiler


Türkiye’de de kullanılacak olan Çin yapımı corona virüsü aşısı hakkında bir açıklama Çin’den geldi. Çin devlet kuruluşu Hastalık Kontrol Merkezi’nin Başkanı Gao Fu bugün bir açıklama yaparak Çin’in geliştirmiş olduğu corona virüsü aşılarında “bir sorun” olduğunu ilk defa itiraf etti.

Çao Fu, Çin’in geliştirmiş olduğu corona virüsü aşılarının etkisini artırmak için aşıları karıştırmayı ve aşıların dozlarında değişikliğe gitmeyi düşündüklerini duyurdu.

Çin basınında bulunan haberlere göre Gao Fu katılmış olduğu aktivitete, “Hastalık Kontrol Merkezi mevcut aşılarının yüksek olmayan etkililik oranı probleminu çözmeyi düşünüyor” dedi. Çin’de ağırlıklı olarak kullanılacak olan sosyal paylaşım platformu Weibo’dan kaldırılan paylaşımda ise Gao’nun yorumunun çok samimi olduğu ifade edildi. Çok takip edilen Vaccines and Science adlı hesapta, “Fakat aşı olmak ülkeyi güvenliğini sağlamak amacıyla bir hayli önemli. Aşı olmak için aşının kusursuzleşmesini bekleyemeyiz” dedi.



Gao farklı aşıları karıştırmayı ve aşılarda kullanılacak olan dozları yeniden ayarlamayı gündeme getirirken, bunlarla birlikte değişik sonuçlara erişilebileceğini ifade etti. Gao’nun açıklamaları kısa bir sürede sosyal ağlarda yayından kaldırılırken, Çin Dış İlişkiler Konseyi’nde global sağlık işin ehli olan Yanzhong Huang, “İlk defa bir devlet görevlisi aşının koruyuculuk oranının endişe verici olduğunu söylüyor” dedi.

Financial Times, diğer aşı üreticilerinin tam tersine Çinli aşı üreticilerinin üçüncü faz test sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmadığını hatırlatırken bu konunun geçmişte de şeffaflık tartışmalarına yol açtığını yazdı. Çin’in Mart ayından itibaren 20’den çok ülkeye aşı ulaştırdığı ve aşağı yukarı 40 000 000 aşının diğer ülkelere gönderildiğini yazan Financial Times, “Çin’in Sinovac aşısını başarıyla dağıtan Şili’de yeni bir corona virüsü dalgası yaşanıyor. Aşının tek dozunun % 3 oranında etkisi var ama iki doz aşı olunca % 56’ya çıkıyor” yorumunu yaptı.

AŞILARIN ORANLARI DEĞİŞİYOR

Çin’de tasarlanan Sinopharm aşısının etkililik oranı önceden % 79 olarak açıklanmıştı.

Sinovac’ın geliştirmiş olduğu CoronaVac adlı corona virüsü aşısının ortalama koruyuculuk oranının % 50.66 olduğunu yazan Financial Times, “CoronaVac’ın birinci ve ikinci fazlarındaki veriler Lancet’te paylaşıldı. Bu aşıların güvenilir olduğu ifade edildi” hatırlatmasını yaptı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta Osmanlı dönemine Laçin Bey Camisi restorasyona alındı.Önceki Haber

Kars'ta Osmanlı dönemine Laçin Bey Cami...

Sarıkamış'ta ekmek pişirirken çöken tandırlığın enkazı altında kalan 2 kadın yaralandıSonraki Haber

Sarıkamış'ta ekmek pişirirken çöken tand...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar