Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Bir masaldır kayısı bahçeleri..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir masaldır kayısı bahçeleri..

Yörenin en önemli gelir kaynaklarından olan ve şehrin neredeyse her bölgesinde bulunan kayısı ağaçları, sonbaharda sararan yapraklarıyla görülmeye dşayet görüntüler sunuyor. İri ve sararmış yaprakları, kahverengi gövdesiyle tabiata renk katan kayısı ağaçlarının oluşturduğu sarı tonlar, dikkat çekici görüntüsüyle çoğu kişi için doğal stüdyo oluyor.

Görsel şölen sunan kayısı bahçeleri, Anadolu Ajansı ekibince drone ile görüntülendi.

Bahçeleri ziyarete gelenlerden İlteriş Kağan Taşkınsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayısı bahçelerinin görülmeye dşayet hoşlikler sunmuş olduğunu ifade etti.

Arkadaş grubuyla bahçeleri gezmeye geldiğini belirten Taşkınsu, "Burada sarının, kahverenginin ve yeşilin çeşitli tonlarına şahit oluyoruz. Burayı gezdiğimizde adeta büyülü bir manzarayla karşılaştık. Bu bahçeleri, doğanın sunmuş olduğu bu renk tonlarını hernet görmesi gerekiyor." dedi.

Taşkınsu, kayısı bahçelerinin büyük bir turizm potansiyeli oluşturduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Iğdır'da böyle bir hoşlik var, bu hoşlik son günlerde sosyal medyada da ün kazandı, ziyaretçileri her geçen gün artıyor. İnsanların daha sık ziyaret edip buranın tanıtımına katkı sağlaması gerekiyor. Büyük bir turizm potansiyeli var, bilhassa fotoğrafçılar için. Dört mevsimde uğrak noktası, fotoğraf çekimi için gelenler oluyor. Biz ilkbaharda bu hoşlikleri görmüştük, sonbaharda da görmüş olduk."

  • "Gerçekten de görülmeye dşayet bir yermiş"

Kayısı bahçelerini gezmeye gelenlerden Asuman Taşbaşı, doğanın uyum içinde renklere büründüğünü ve görülmeye dşayet görüntüler sunmuş olduğunu ifade ederek, "Iğdır'da geldiğim ilk doğal alan, ilk defa bir kayısı bahçesi görüyorum. Çok beğendim, bir sürü kayısı ağacı var, renkleri de çok uyumlu. Gerçekten doğa bir uyum içinde. Gökyüzü, kuş sesleri ve yaprakların sonbaharla beraber aldığı o renkler gerçekten de görülmeye dşayet bir yermiş. Buraya geldiğim için çok mutlahenk." şeklinde konuştu.

Ziyaretçilerden Bilal Özkan ise "Bahçeler çok hoş, sonbahar yapraklarını dökmüş. Yapraklar sararmış, çok güzeluma gitti. İnternette gördüm, esasen kayısı bahçeleri yazdığınızda Iğdır'daki bahçeler çıkıyor. Biz de merak ettik, arkadaşlarla beraber gelip gezdik ve çok beğendik." şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars’ta Heryere Taziye EviÖnceki Haber

Kars’ta Heryere Taziye Evi

Traktör şarampole yuvarlandı 1 ölüSonraki Haber

Traktör şarampole yuvarlandı 1 ölü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar