Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Bilim Ve Sanata Önem Verildi! | Kars Haber

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilim Ve Sanata Önem Verildi! | Kars Haber
Serhat Kalkınma Ajansı ve Milli Eğitim İl Müdürlükleri işbirliğiyle Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da bilim ve sanat merkezlerinin alt yapıları iyileştirildi ve atölyeleri yenilendi.

Serhat Kalkınma Ajansı ve Milli Eğitim İl Müdürlükleri işbirliğiyle Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da bilim ve sanat merkezlerinin alt yapıları iyileştirildi ve atölyeleri yenilendi.
Kars Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Serhat Kalkınma Ajansı tarafından ekonomik olarak destelenen “Serhat İllerinin Özel Yeteneklileri” projesi kapsamında Kars Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezindeki Müzik Atölyesi, Ahşap Atölyesi, Resim Atölyesi ve Robotik Kodlama Atölyesi yenilenerek öğrencilerin kullanımına sunuldu. Atölyelerin açılışı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yeteneklerin Geliştirilmemesi Daire Başkanı Mecit Ramazan Barın, SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ve Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ali Kasım Bulut, alt yapıları iyileştirilen 4 atölyenin klasmanını yaptı, birimler gezildi.

TAŞDEMİR, “ÖĞRENCİLERİMİZ, DAHA NİTELİKLİ GELECEK İNŞA EDECEK”

SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir açılış sonrası yapmış olduğu açıklamada, tamamlanan Serhat İllerinin Özel Yeteneklileri projesi kapsamında TRA2 Bölgesinin 4 ilinde hizmet sunan Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) robotik, müzik, resim, ahşap-mekatronik ve seramik atölye donatımlarının sağlandığını söyledi.

Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde de Müzik Atölyesi, Ahşap Atölyesi, Resim Atölyesi ve Robotik Kodlama Atölyesinin öğrencilerin kullanımına sunulduğunu da belirten Taşdemir, “Öğrencilerimiz, daha kaliteli gelecek inşa edecek. SERKA Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Sanat Merkezi ile beraber 4 ilimizdeki bilim sanat merkezlerinin alt yapılarını iyileştirme ve atölyelerini yenileme projesini hayata geçirdik. Bugün Kars’taki 4 atölyenin açılışını gerçekleştirdik. Merkezde müzik, ahşap, resim ve robotik kodlama atölyelerini donatarak, malzemelerini aldık. Aynı zamanda hocalarımızın eğitici eğitimlerini de vermiş olduk. Burada öğrencilerimizin çok daha iyi eğitim görmelerini, daha kaliteli gelecek kurmak anlamında gençlerimizin ihtiyacı olan her çeşit malzemeyi sağladık. Burada Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Bilim Sanat Merkezi Müdürlüğümüzün ciddi emekleri var. Ayrıca fedakarlık ve işbirliği var. Kalkınma Ajansı olarak bizlerde bu desteğimizi hocalarımıza ve merkezimize sunduk. Şu anda burada 96 öğrencimiz daha kaliteli bir biçimde burada bulunan hizmetlerden faydalanabilecekler. Buradaki her bir malzeme onları hazır bir biçimde bekliyor. Gelip burda istedikleri zaman müzik aletlerini çalabilecekler, her hangi bir makineyle çalışabilecekler ve model üretebilecekler. 3 boyutlu bir yazıcımızda baskı yapabilecekler. Resim atölyesinde de hayallerini tuvale dökebilecekler. Dedi.

MÜDÜR ACAY, “MERKEZİMİZ TÜM ÖĞRENCİLERE AÇIK OLACAK”

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay da yapmış olduğu açıklamada Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezindeki tüm birimlerin il genelindeki tüm öğrencilere açık olduğunu ifade etti. Bu konu da tüm okul müdürleri ile istişarede bulunduklarını da belirten Müdür Acay, “Bugün Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Bilim Sanat Merkezimiz ve Serhat Kalkınma Ajansımızın destekleriyle 4 atölyemiz izin alt yapısını geliştirme projesini hayata geçirdik. Kalkınma Ajansımız projemize büyük destek verdi. Bizler Bilim Sanat Merkezinden yalnızca burasını kazananların dışında ildeki tüm öğrencilerin hizmetine sunacağız. Buraya yalnızca kazanan öğrencilerimiz akşamları geliyorlar. Gündüzlü öğrencilerimizin de burada çalışmalarını amaçlıyoruz. Bu konu da okul müdürlerimizle yapmakta olduğumuz bir planlama doğrultusunda diğer öğrencilerimiz de buraya gelip çalışabilecekler. Ayrıca uzaktan gelecek öğrencilerimiz için araçlar da tahsis edeceğiz. Tüm öğrencilerimizin merkezin imkanlarından faydalanmalarını istiyoruz.” dedi.

Kaynak :Tacettin DURMUŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Kars'ta esnafı ziyaret ettiÖnceki Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Kars'ta...

Marketler dikkat! 190 bin TL cezası var!Sonraki Haber

Marketler dikkat! 190 bin TL cezası var!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar