Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Benliahmet Çiftin Yarım Asırlık AŞKI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Benliahmet Çiftin Yarım Asırlık AŞKI
Selim ilçesine bağlı Benliahmet köyünde yaşamakta olan Yaşar Akkurt (80) ile Nigar Akkurt (75), 50 senelik evliliklerine sevgi dolu ömür sığdırdıklarını ifade etti.

 Selim ilçesine bağlı Benliahmet köyünde yaşamakta olan Yaşar Akkurt (80) ile Nigar Akkurt (75), 50 senelik evliliklerine sevgi dolu ömür sığdırdıklarını ifade etti.

Selim ilçesine bağlı Benliahmet köyünde yaşamakta olan Yaşar Akkurt (80) ile Nigar Akkurt (75), 50 senelik evliliklerine sevgi dolu ömür sığdırdıklarını ifade etti. Birbirlerine 'aşkım' diye hitap eden çift, sabah ezanıyla başladıkları yaşantılarına gün boyu dayanışma ve paylaşım ile devam ettiklerini dile getirdi. Sevgi sözcüklerini eksik etmeyen Akkurt çiftinin yarım asırlık evliliklerinin, bölgede örnek gösterildiği ifade edildi.Nigar- Yaşar Akkurt çifti, Selim ilçesine bağlı Benliahmet köyünde 9 çocuk, 16 torunlarıyla birlikte yaşıyor. Torunlarıyla bolca vakit geçiren örnek aile bazı vakitler birlikte salıncakta sallanıyor. Torunlarının da dede ve nenelerini salıncakta salladıkları köy hayatına renkli bir hayat sığdıran yarım asırlık mutlu çift, ev işlerinde de birbirlerine yardım ediyor. Akkurt çifti sabah erken saatte başladıkları işlerini gün boyu sürdürüyorlar. Renkli yaşamları, samimi ve sıcak sohbetleri, sevgi ve aşklarıyla günlerini geçiren Akkurt ailesi, çalışkanlıkları ve daha sağlıklı halleriyle de örnek oluyorlar. Birbirlerine mani ve türkü söylüyor, sevgi ve saygılarını hiç eksiltmiyorlar. Şakaları, birbirlerine seslenişleri, anlattıkları anılarıyla iz bırakıyorlar.

Kars'ta Asırlık AŞK


Ahırda hayvanların bakımı, ot taşınması, tezek yığınından yakacak alınması, kümes hayvanlarının bakımı gibi onlarla işle meşgul oluyorlar. Çalışmaktan yorulmadığını tam tersine kendini daha dinç hissettiğini dile getiren Nigar Akkurt, "Çalışınca daha mutlu oluyorum. Şimdi ki bayanlar oturuyorlar. Eşim belinden rahatsız olduğu için yükleri bile ben kaldırıp taşıyorum. Ben bir evin bahçesine bile gitsem gelip burda hep sorar 'Nigar evde midir?' der. Çocuklar da diyorlardı ki 'Merak etme dede evdedir evdedir' Ben 1 hafta çocuklarımın beraberinde Ankara'da durdum. Eşim bana adeta kan kusturdu. Bana hep 'gel gel ben duramıyorum artık. Ben sensiz durmam' diyordu. Sonra ben de dayanamadım köye geri geldim. Eşim böyle bana hasretini dile getirince çok seviniyordum. Çünkü bunlar hoş duygular. Hasretime dayanamıyordu ben de ona acıyordum misafirliğe gittiğim çocuklarımın beraberinden geri geliyordum" biçiminde konuştu. Nigar nine ilaveten, "Çocuklarımız bizlere çok saygılılar. Halen bizlere dememişler ki burdan kalk oraya otur' diye. Allah onların işini hep rast getirsin. Gelinlerim bile öyledirler. Çok saygılılar. Sevgi ve saygı kapsamında hep mutlu olduk" dedi.'

EŞİM TÜRKAN ŞORAY'A BENZİORDU

Yaşar Akkurt da, "Doktor bile dedi 'çalışmayın' ancak eşim çalıştıkça iyileşti, daha dinç oldu. Kalp hastalığı bile kalmadı. Çalışan insan daha sağlıklı olur. Çalışmayan insan ise devamlı hekime gider" dedi. "Eşim adeta Türkan Şoray'a benziyordu, çok hoşdi. Eşime sevda çektim. Aklıma geldiği zaman efkarlanıyordum" diyen Yaşar Akkurt, eşine yazdığı türküyü de şu biçimde seslendirdi:"Şu uzun gecenin gecesi olsam. SIlada bir evin bacası olsam. Dediler ki nazlı yarim pek hasta. Başında okuyan hocası olsum."Nigar nine de şu karşılığı verdi:"Bekleme kara kış aylarında. Dama çıkma baş açık. Eğer gönlün varsa. Al buğdayı yola çık."Birbirlerine gençlik yılarında ifade ettikleri türküleri seslendiren Akkurt çifti hayatlarının böyle aşkla geçtiğini, birbirlerini kırıp incitmediklerini hep mutluluk duyduklarını söylediler.Karslı çiftin yarım asırlık aşkı; her işi beraberyapıyor, karşılıklı türkü söylüyorlarKarslı çiftin yarım asırlık aşkı; her işi beraber yapıyor, karşılıklı türkü söylüyorlar

Kaynak: DHA  Bedir ALTUNOK

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta Köy Okullarında Yüz Yüze Eğitim BaşladıÖnceki Haber

Kars'ta Köy Okullarında Yüz Yüze Eğitim...

Kars’ta alacak-verecek meselesi kanlı bittiSonraki Haber

Kars’ta alacak-verecek meselesi kanlı bi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar