Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Bakan Koca belirtti: 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Koca belirtti: 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edildi
Sağlık Bakanı Koca, İngiltere'den Türkiye'ye giriş yapan 15 kişide mutasyonlu corona virüsü belirleme edildiğini duyurdu. Durumun kontrol altına alındığını aktaran

Mutasyonlu virüs tespit edildi
Sağlık Bakanı Koca, İngiltere'den Türkiye'ye giriş yapan 15 kişide mutasyonlu corona virüsü belirleme edildiğini duyurdu. Durumun kontrol altına alındığını aktaran Bakan Koca, "İngiltere’den yurda girişler bütünüyle durdurulmuştur" biçiminde konuştu.

Bakan Koca belirtti: 15 kişide mutasyonlu virüs belirleme edildi
İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın % 70 daha çok bulaşıcı olduğunu belirttiğı mutasyonlu corona virüsü Türkiye’ye giriş yapan 15 kişide de belirleme edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere’den Türkiye’ye girişlerin bütünüyle durdurulduğunu duyurdu.

“YAYGIN TEMAS TARAMASI YAPILDI”

Bakan Koca, konuy ile alakalı açıklamasında şunları açıkladı:

* Bilindiği üzere İngiltere tarafından duyurulan virüsteki mutasyon hakkında tedbirler alınmış ve bu ülkeden yurda girişler askıya alınmıştı.

* Ayrıca son zamanlarda İngiltere'den ülkemize girmiş kişilerin tamamı da geriye dönük tarama altına alınmıştı. Halk Sağlığı referans laboratuvarlarımızın da yurdun çeşitli bölgelerinden derli toplu taramalar yaptığını da bildirmiştik.

* İngiltere'den son zamanlarda yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar sonucunda 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü belirleme edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır.

* İzolasyonları devam etmekte olan kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır.

* Yurt çapında yapılan derli toplu taramalarda Mutasyonlu virüs İngiltere'den giriş yapan kişiler dışında belirleme edilmemiştir. İngiltere'den yurda girişler geçici olarak bütünüyle durdurulmuştur.

BİR KİŞİ EDREMİT’TE KARANTİNAYA ALINDI

Havalimanında yapılan test neticesinde mutasyonlu corona virüsü taşıyıcısı olduğu belirleme edilen kişi ile alakalı bilgi veren Balıkesir Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal virüsün belirlenmesinin hemen sonrasında kişinin evinde karantina altına alındığını, gerekli sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alındığını söyledi.

Kaymakam Ünsal, “Tüm tedbirleri aldık, bir sorun yok. Evinde. Aile karantinası uyguluyoruz. İngiltere’den gelen bir hasta. Normal çalışma düzenimizde bütün tedbirleri uyguluyoruz” dedi.

LONDRA’DAN GELEN 105 YOLCUYA TEST YAPILMIŞTI

İngiltere’de mutasyona uğrayan yeni corona virüsü nedeniyle İngiltere – Türkiye arasındaki uçuşlar 21 Aralık’ta durdurulmuş, 26 Aralık’ta İstanbul – Londra – İstanbul tahliye seferini yapan Türk Hava Yolları uçağıyla 105 kişi yurda giriş yapmıştı. Londra’dan gelen 105 yolcuya ise İstanbul Havalimanı’nda PCR testi yapılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılbaşı Gecesi Eksi 25 Derecede Kolluk Kuvvetleri Görev BaşındaÖnceki Haber

Yılbaşı Gecesi Eksi 25 Derecede Kolluk K...

Kars'ta Tüm Sokaklarda Sessizlik HakimSonraki Haber

Kars'ta Tüm Sokaklarda Sessizlik Hakim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar