Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Aşı Seferberliğine Digor'da Yaşayanlardan Tam Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşı Seferberliğine Digor'da Yaşayanlardan Tam Destek
Aşı seferberliğine kırsalda yaşayanlardan tam destek Kars'ta yeni tip covid-19 (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kapsamında başlatılan aşı seferberliğine kırsalda yaşayanlar büyük ilgi gösteriyor

Aşı seferberliğine kırsalda yaşayanlardan tam destek
Kars'ta yeni tip covid-19 (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kapsamında başlatılan aşı seferberliğine kırsalda yaşayanlar büyük ilgi gösteriyor.Kovid-19 risk haritasında "sarı" kategoride bulunan kentin, "mavi "ye geçmesi için Valilik, kaymakamlıklar, jandarma, polis ve sağlık ekipleri yoğun çalışma yürütüyor.
Aşılanma oranının düşük ve kırsalda yaşayanların çoğunlukta olduğu

Digor ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğü

bünyesinde oluşturulabilen mobil ekipler, köy köy, mezra mezra dolaşarak aşı yapıyor. İlçedeki aşı oranının arttırılması için çalışmalara katılan Kaymakam Enver Hakan Zengince de tereddüt yaşayanları sağlık ekipleriyle ikna etmeye çalışıyor. BionTech aşısı olmayı isteyenler minibüslerle ilçeye taşınıyor Sinovac aşısı köylerde yapılanlardan BionTech aşısı olmayı isteyenler, bu aşıdaki soğuk zincirin bozulmaması için kiralanan servis minibüsleriyle ilçedeki hastaneye getiriliyor ve aşıları yapılıyor. Ücretsiz tahsis edilen minibüslerle gurup olarak ilçeye gelenler randevuları oluşturulduktan sonra BionTech aşısı oluyor. Kaymakam Enver Hakan Zengince, AA muhabirine, bulaşıcı hastalıklara karşı toplumsal korunmanın en etkin ve güvenilir yolunun aşı olduğunu belirtti. İlçede aşı seferberliği başlattıklarını ve BionTech aşısı olmayı isteyenleri ücretsiz aşı merkezlerine getirdiklerini dile getiren Zengince, şöyle konuştu: "Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de çok büyük bir aşı çalışması başlattık. Başta Toplum Sağlığı Merkezi dahil olmak üzere, kolluk birimlerimiz, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber aşı çalışmasını yürütüyoruz. Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Hekimliği ve Devlet Hastanesinde BionTech aşısı olmayı isteyenleri köylerimizden alıp aşılama merkezlerine getiriyoruz. Aşı olduktan sonra da köylerine geri götürüyoruz. Öte yandan Toplum Sağlığı Merkezi bünyesindeki aşılama ekiplerimiz bizzat yerinde Sinovac aşısını yapıyor.

Mavi kategoriye doğru ilerliyoruz

"Zengince, kentin Kovid-19 risk haritasında "sarı" kategoride bulunduğunu belirterek, bunu "mavi "ye çevirmek için yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi. İlçenin en kalabalık yerleşim yerlerinden Dağpınar beldesinde kurulmuş olan çadırda aşılama yapıldığını anlatan Zengince, şunları kaydetti: "Mobil çadır merkezimizi kurduk, hem belde hem de civar köylerden gelen yurttaşlar her iki aşıyı yaptırıyorlar. Bu seferberliğin oluşturulmasının neticesinde karantina süreçlerinin azalması, yurttaşların kişisel ve ailevi olarak bulaşıcı hastalıklardan korunması hem de topum sağlığının yaygın bir biçimde korunmasını hedefliyoruz. Aşı çalışması yaparken yüzdelik olarak daha ileri seviyeye 'Mavi'ye doğru ilerliyoruz. Bu ilerleyişi biraz daha hızlandırmak için bizler yurttaşların aşı olması için gidip uyarılarda bulunuyoruz. "Digor Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Mehtap Güner de aşılama için en ücra köylere kadar gittiklerini vurgulayarak, "Salgınla müsabakanın en önemli basamağı olan aşıya halkımızın kolaylıkla ulaşabilmesi için beldemizde aşı çadırı kurduk. Köyde aşı olmayı isteyen yurttaşlarımıza mobil aşı ekiplerimiz Sinovac aşısı uygulamaktadırlar.

Köy köy gezen ekiplerimiz

BionTech aşısı olmayı isteyenleri de en yakın sağlık kurumuna ücretsiz servisler ile göndermektedir. Vatandaşlarımız en kısa bir süre içinde aşı olmaları için bekliyoruz." diye konuştu.Koronavirüs son durum ve son dakika covid-19 haberleri. Koronavirüs tablosu, koronavirüs vaka sayıları. Aşı seferberliğine kırsalda yaşayanlardan tam destek Aşı seferberliğine kırsalda yaşayanlardan tam destek Aşı seferberliğine kırsalda yaşayanlardan tam destek Aşı seferberliğine kırsalda yaşayanlardan tam destek

 

Kaynak: Anadolu Ajansı / Cüneyt Çelik

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Arpaçay’da Robotik Beyinler” yetişecekÖnceki Haber

“Arpaçay’da Robotik Beyinler” yetişecek

Çöplüktü, temizlendi Kars turizmine kazandırıldıSonraki Haber

Çöplüktü, temizlendi Kars turizmine kaza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar