Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Arnavutköy'de hırdavat deposunda yangın: 4 kişi yaşamını yitirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arnavutköy'de hırdavat deposunda yangın: 4 kişi yaşamını yitirdi
Arnavutköy'de hırdavat deposunda çıkan yangında bir şahıs son anda kendisini dışarıya atarak kurtulurken, içerde mahsur kalan Pakistan uyruklu 4 kişi feci biçimde yaşamını yitird

Arnavutköy'de hırdavat deposunda çıkan yangında bir şahıs son anda kendisini dışarıya atarak kurtulurken, içerde mahsur kalan Pakistan uyruklu 4 kişi feci biçimde yaşamını yitirdi. Cenazeler depodan çıkartılarak ambulanslarla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
Merkez Mahallesi Eski Edirne Asfaltı'ndaki 4 katlı apartmanın bodrum katında bulunan hırdavat deposunda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almayı başardı. Mahallelinin içerde çalışan kişilerin olduğunu söylemesi üzerine itfaiye ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yangın sırasında bir şahısnin son anda kendisini dışarıya atarak alevlerin içinde kalmaktan kurtulduğu ortaya çıktı.


GÖZYAŞLARI İÇİNDE ARKADAŞLARININ KURTARILMASINI BEKLEDİ


Yangından kurtulan Pakistan uyruklu kişi dışarıda gözyaşları içinde arkadaşlarının kurtarılmasını bekledi. Duman tahliyesi de yapılan depoda 4 Pakistanlı'nın cansız vücuduna ulaşıldı. İtfaiye ekipleri cenazeleri depodan çıkartarak ambulanslarla götürüldü. Olaya dair geniş çaplı tahkîkat başlatılırken, son anda kendisini dışarıya atarak kurtulan kişi hastanede ayakta tedavi edildi. Tedavisinin sonrasında ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Polisin yangın ile alakalı tahkîkat devam ediyor.

"4 KİŞİNİN SESİ GELİYORDU, İÇERİ GİREMEDİK"


Yangının çıktığını fark eden ve müdahale etmeye çalıştıklarını dile getiren mahalle sakini Gürkan Şahin, "Önce içerden tek bir arkadaş çıktı. Çıplaktı. Sesini duyduk. Buranın üst tarafında oturuyoruz. Arkadaş çıplaktı bağırıyordu, 'Arkadaşlarım içerde kaldı' diye. Seslendiğimizde esasen içerdeki arkadaşların sesi geliyordu. 4 kişinin sesi geliyordu. İçeri giremedik. Alevler çoktu. Sağ taraftan camları kırmaya çalıştık çıkmaları için. Ondan sonra ilk işimiz itfaiyeyi aradık. Elimizden geleni yapmaya çalıştık ancak içeriye giremedik. Yangın her tarafı sarmıştı. İçeriye esasen giremiyorduk her şey devrilmişti. İçeriye seslendim 4 şahsa. Tepki verdiler bana. Yabancı uyruklular esasen. 'Kimse var mı panik yapmayın gelecek ambulans' dedim. Onlar da 'Abi, abi, abi' diye bağırıp durdular. 'Gelecekler' dedim. Zaten ambulans itfaiye geldi ancak çok içerdelerdi. Biz de giremedik. İçeriye girip müdahale etmeye çalıştık ancak olmadı" biçiminde konuştu.



BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA


Merkez Mahallesi'ndeki hırdavat deposunda çıkan yangının sonrasında bölgeye gelip, araştırmalarda bulunan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:
“Maalesef dört yabancı uyruklu misafirimiz yaşamını yitirdi. Şu an soğutma çalışmaları devam etmekte olan bir durum var. Yangın söndürüldü içerde yalnız bir yandan duman zehirlenmesi diğer yandan da belli vatandaşlarda yanıklar var. Buna bağlı şekilde ölüm gerçekleşmiş. Çıkış nedeni hakkında net bir bilgi yok. Ancak yangının söndürüldüğünü biliyoruz. Oradaki itfaiyeci arkadaşlardan almış olduğumuz bilgiye göre, ilk önce dışarı bir şahıs çıkıyor yaralı olarak. Daha sonra itfaiye geldiği zaman müdahale etmek sureti ile diğerlerini buluyor ancak maalesef ölü olarak buluyor. İçeride yatan varmış. Arkadaşlarımız içerde yatıyor olabilirler. Acaba vardiya usulü çalışmadan kaynaklı bir şey midir yoksa yatakhane olarak kullanılacak olan bir yer midir bunlar yalnız belirlemelerden sonra belli olacak. İçeride ulaşılması gerekli olan bir şahıs kalmamıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ermeni çetelerinin Kars'ta yaptığı katliam unutulmuyorÖnceki Haber

Ermeni çetelerinin Kars'ta yaptığı katli...

Kars'ta etkili olan şiddetli sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.Sonraki Haber

Kars'ta etkili olan şiddetli sağanak yaş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar