Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Anadolu’nun ilk camisi turistlerden büyük ilgi görüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolu’nun ilk camisi turistlerden büyük ilgi görüyor
Anadolu’nun Kars'ta bulunan Ebu'l Menuçehr Camii, ilkbaharda karla kaplı bir görüntüyle ziyaretçilerini karşılıyor.

Kars'ta bulunan Ebu'l Menuçehr Camii, ilkbaharda karla kaplı bir görüntüyle ziyaretçilerini karşılıyor.

Anadolu'nun ilk camisi yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor İbadete açılan Ebu'l Menuçehr Camii, ibadete gelmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği, yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği kar yönü ile ziyaret etmek için.
.
yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı ilan edilen ve yılın ilk iki ayında 3 .500 kişinin ziyaret ettiği Kars'ta bulunan Ebu'l Menuçehr Camii, ilkbaharda kar yağışı ile ziyaretçilerini karşılıyor.

Ebu'l Manuçehr Camii, açıldığı günden bu yana bölge sakinleri ve turistlerin akınına uğradı. Bazı ziyaretçiler caminin içinde namaz kılarken, diğerleri tarihi caminin içini inceleyerek çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi. Camiyi ziyaret eden vatandaşlar ezan ve ibadete devam etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ani Harabeleri, Türkiye-Ermenistan sınırında, Kars'ın Arpaçay ilçesi yakınında, 96110 5 yılında Pakraduni hanedanlığı döneminde Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapmış. 12. yüzyıl, 15 Temmuz 2016'da UNESCO dünya mirası listesine alındı.

Ani'de Amenaprgic ve Abugamir Pahlavuni Katedrali ile Ebul Manuçehr Camii gibi önemli eserlerde yer aldığı bildiriliyor.

Sultan Melikşah tarafından 10721092 yılları arasında Ebu'l Menuçehr tarafından yaptırılan Ebul Menuçehr Camii, Kültür Bakanlığı Kültür Bakanlığı ve Turizm Kültürü Genel Müdürü koordinasyonunda Serhat Kalkınma İdaresi Başkanlığı (SERKA) desteğiyle restore edildi. Miras ve Müzeler ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Geliştirme Kurumu Genel Müdürlüğü. 16 Ağustos'ta ibadete açılmıştır.

KAYNAK: DİYANET HABER

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta kadına yönelik şiddetin önlenmesi çalıştay başladıÖnceki Haber

Kars'ta kadına yönelik şiddetin önlenmes...

Şehit Oğuzhan Ulaş’ın ‘Devlet Övünç Madalyası’ babasına tevcih edildiSonraki Haber

Şehit Oğuzhan Ulaş’ın ‘Devlet Övünç Mada...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar