Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars Belediyesi'nden Kadınlar İçin Mor Hat Uygulaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars Belediyesi'nden Kadınlar İçin Mor Hat Uygulaması

Kars Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi'ne vatandaşların direkt ulaşabilecekleri “Mor Hat” bugün itibariyle hizmete girdi.

Kars Belediyesi'nden Kadınlar İçin Mor Hat Uygulaması
Kars Güncel- Kars’da bilhassa COVİD-19 salgını tedbirleri ile evde kalma sürecinde kadına yönelik şiddet ve çocuk mağduriyetlerinin artmasının nedenleriyle beraber ortadan kaldırılması, kentde yaşayan her sosyal kesimden kadının korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla açılışı yapılan “Kars Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi”ne vatandaşların direkt ulaşabilecekleri “Mor Hat” bugün itibariyle hizmete girdi.

Geçtiğimiz haftalarda Kars Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’ne bağlı olarak açılışı yapılan ve çalışmalarını yürütmeye başlayan ofiste; fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalan, sosyal dışlanmaya ve birçok ayrımcılığa uğrayan kadınlara hukuksal, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti vermek, bunun yanı sıra çocuk mağduriyetlerinin giderilmesi adına dayanışma sağlamak, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik oldukça yaygın farkındalık çalışmaları da ilaveten yürütülecek.
Hizmet vermeye başlayan ofiste bu amaç doğrultusunda sosyal hizmet uzmanı ve gönüllü psikologlar ile beraber hukuk konusu ile ilgili da destek sağlamak üzere avukatlar gelen taleplere göre faaliyetler yürütecek.
Bugün hizmete giren “Kars Belediyesi Mor Hat” vasıtası ile şehirte mağduriyet yaşayan kadınlar doğrudan ilgili kişilere erişerek destek talep edebilecekler.
Haftaiçi 08:00 – 17:00 saatleri arasında aranabilecek olan hatta, destek talep eden kadınlar direkt olarak sosyal hizmet uzmanı tarafından karşılanacak.İhtiyaç sahibi kadınlara kontrollü şekilde hizmet vermek ve süreci takip edebilmek için de ilaveten takip çizelgesi oluşturularak uygulama durumunda çalışmalar yürütülecek.

Kars Belediyesi Mor Hat: 0474 223 44 79


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karslılar, sokağa çıkma kısıtlamasına uyduÖnceki Haber

Karslılar, sokağa çıkma kısıtlamasına uy...

Göktaşı olduğu değerlendirilen cisimle ilgili açıklama!Sonraki Haber

Göktaşı olduğu değerlendirilen cisimle i...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar