© Kars Haber 2026

Kars’ta soğuk hava en çok sanayicileri etkiliyor

Kars’ta soğuk hava en çok sanayicileri etkiliyor Kars Sanayi esnafı bu durumdan her ne kadar memnun olsa da soğuk havada dışarda emekleri işlerini zorlaştırıyor.

Soğuk havada işlerinin arttığını anlatım eden sanayi esnafı, antifrizi koymayan, doğru akü tercih etmeyen ve kış lastiği kullanmayan sürücülerin sık sık sanayiye geldiğini söylediler.

Kars genelinde soğuk hava koşulları birçok olumsuzluğa niçin olsa da araçları için zamanında tedbir almayan sürücülerin araçlarındaki arızalar sebebiyle sanayiye gittiği gözlendi.

Kars Sanayi esnafı bu durumdan her ne kadar memnun olsa da soğuk havada dışarda emekleri işlerini zorlaştırıyor. Sanayi esnafı ısınmak için ise kendi icra ettikleri yağ sobalarını kullanıyor.

Dükkanların küçük olması sebebiyle bir oldukça aracı dışarıda soğuk hava altında onarım etmeye çalışan endüstri esnafı zor şartlarda ekmek mücadelesine vermeye devam ediyor.

Kış aylarında

Dükkanlarına kurdukları yağ sobasıyla ısınmaya çalışan endüstri esnafı, vatandaşların problemlerine halletmek için fedakarca çalışıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düşmüş olduğu kentte dondurucu soğuğa aldırış etmeden çalışmalarını sürdüren endüstri esnafı,

ARA REKLAM ALANI

Biz her yıl bu biçimde zor şartlarda çalışıyoruz

Artık alıştık diyebiliriz, başka çaremiz yok. Soğuk hava bilhassa gece ve sabah saatlerinde çok etken oluyor. Soğuklar sebebiyle birtakım araçların donmasına niçin oluyor. Sürücüler, araçlarının donmasının ve arıza vermesinin önüne geçmek için lüzumlu tedbirleri almalıdır.” dediler.

 

Kaynak : Volkan KARABAĞ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER