Kars'ta Bu Pazar Güzel Havanın Tadını çıkardı
GÜNDEMKısıtlamaların kalktığı Orta Risk Gurubunda bulunan Kars’ta ikinci hafta da yurttaşlar dışarı hücum etti.
Kars'ta kısıtlama olmayınca yurttaşlar hoş havanın tadını çıkardı
Kısıtlamaların kalktığı Orta Risk Gurubunda bulunan Kars’ta ikinci hafta da yurttaşlar dışarı hücum etti.
Kovid-19 salgınıyla mücadelede kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yeni kararlar alındı. Riskli olmayan illerde hafta sonu uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlaması bütünüyle kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli bölgeler de sadece Cumartesi günleri uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Kars’ta da normalleşme sürecinde ikinci haftaya girildi. Cumartesi günü sıcak havayı fırsat bilen yurttaşlar cadde ve sokakları doldurdu Aylar sonra ikinci kez Cumartesi günü dışarıya çıkan yurttaşlardan bazıları sadece ihtiyaçlarını karşılayıp evlerine dönerken, bazıları ise günün tadını çıkarmak için cadde ve sokaklarda dolaştı.
Aylardır adeta kapılarına kilit vuran esnaflar işlerinin iyi olduğunu dile getirdiler.
Esnaflar Kars orta risk kategorisinde yer alıyor. Ancak yurttaşlarımız ve biz esnaflar bu risk gurubunu mavi renge yani risksiz guruba düşürmek için hep birlikte mücadele edebiliriz açıklamasında bulundular.
İkinci haftada, hafta sonu sokağa çıkan yurttaşlar ise; Hafta sonu sıcak hava var. Sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Ancak herkezin Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarında dikkat etmeleri bir hayli önemli biçiminde konuştular.
Kaynak : Kars Pusula Adem ALP
İlginizi Çekebilir