© Kars Haber 2023

Hiçbir engel bizi mücadeleden alıkoymamalı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hiçbir şeyin, hiçbir engelin kendilerini kadına yönelik şiddetle mücadeleden alıkoymaması gerektiğini vurguladı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hiçbir şeyin, hiçbir engelin kendilerini kadına yönelik şiddetle mücadeleden alıkoymaması gerektiğini vurguladı.Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyonu İzleme ve Değerendirme Komisyonu Toplantısı, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz başkanlığında Gazi Toplantı Salonunda yapıldı.Toplantı öncesi bir açıklamada bulunan Vali Öksüz, “Kadına yönelik şiddet hareketlerinin önlenmesi, bu husustaki çalışmaları koordine etmek, eğitim faaliyetleri hakkında farkındalık sağlayabilmek ve bu olay vukuu bulduğu andan itibaren de bu mücadeleyi en etkin şekilde yürütebilmek. Tüm kurum ve kuruluşlarımız bu hususta tabi bir koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışmaları gerekmektedir. Aksi takdirde alacağımız sonuçlar, etkililiğini ve verimliliğini azaltır. Onun için gerek idari birimler gerek adli makamlarımız,

Cumhuriyet Başsavcılığımız Aile Mahkemelerimiz

hepsi bu işin içinde bu mücadeleyi yürütüyor.” dedi.Kadına yönelik şiddetle mücadele konusu ile alakalı oluşturulan birimlerin ve adli makamların profesyonelleştiğini ve uzmanlaştığını

Vali Öksüz, “Kadına yönelik şiddetle mücadele konusu ile alakalı bizim 6284 sayılı kanunumuz, bakanlıklar arasında imzalanan işbirliği sözleşmesi, eylem planı ve bizim Valilik olarak yayınladığımız genelgemiz var, hepsinin amacı sonuç olarak kadın yönelik şiddetle mücadelede koordinasyonu ve verimliliği sağlamak. Tabi bu dönemde eğitim çalışmalarına ilgili kurumlarımız devam etti ancak sadece eğitim çalışmaları ile bunu yerine getirmemiz muhtemel değil. Gerekli pek çok tedbiri almak mükellefiyetinde olduğumuz için kolluk birimlerimizde kadına yönelik şiddet hakkında özel birimler oluşturuldu. Bu birimlerimiz gittikçe profesyonelleşiyor, uzmanlaşıyor bu hususta ve bu mücadeleyi inanıyorum ki daha ayrıntılı daha örgütlü bir şekilde yürütecekler. Ayrıca benim gözlemim; adli makamlarımız da bu hususta artık uzmanlaşmayı sağladı.” ifadesini kullandı.Vali Öksüz yapmış olduğu açıklamayı şu biçimde sürdürdü: “Şunu ifade etmek isterim ki; hiçbir şey, hiçbir engel bizi kadına yönelik şiddetle mücadeleden alıkoymamalı. Bizim iç mevzuatımızda olan yasalar, mevzuat metinleri, işbirliği protokolleri, genelgeler yani bütün mevzuat metinleri bizlere esasen kadına yönelik şiddetle mücadelede gerekli gücü, yasal gücü, yöntem gücü ve idari gücü vermektedir. Bir eksiğimiz yok şüphesiz, biz bu mücadelemizi bundan sonra da en üst düzeyde vermeye devam edeceğiz.

KADES programının beraberinde

 kadına yönelik şiddette elektronik takip sistemi devreye girdi, basında “elektronik kelepçe uygulaması” diye de tabir edilen sistemle birlikte artık mücadeleyi teknolojik imkânlardan da yararlanarak daha etkin bir şekilde devam ettirme imkânına sahip olduk.Kadınlarımız bizim toplumun en kıymetli varlıklarıdır. Kültürümüzün, inancımızın kıymet vermiş olduğu, baş tacı ettiği en kıymetli varlıklardır. Onların en küçük bir zarar görmesi, fiziksel veya psikolojik yönden şiddete maruz kalması hepimizi üzüyor, bu sebeple biz de bu tür şiddet hareketlerinin olmaması için gerekli önlemleri hep birlikte almaya devam etmekteyiz.

KADES uygulamasına 2020 senesinde toplam 76 başvuru, 2021 senesinin 3 aylık toplamında ise 56 başvuru var. Bu önemli bir artış. Demek ki kadınlarımız, vatandaşlarımız arasında bu uygulama gün geçtikçe daha tanınır hale geliyor.Kars Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz içeriğinde hizmet sunan ŞÖNİM tarafından mağdur olan kadınlarımıza hizmet sunuyoruz. 2020 senesinde 1190 mağdura, 2021 senesinin 3 aylık toplamında ise 211 mağdura ŞÖNİM tarafından hizmet verildi.”Açıklamanın sonrasında toplantı sunularla devam etti. 

Kaynak: Volkan Karabağ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER