© Kars Haber 2026

Kars'ta engelli yurttaşlar unutulmadı

Kars İl Müftülüğü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısı ile engelli dernekleri ile engelli çocuğu bulunan aileleri ziyaret etti.


Kars İl Müftülüğü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısı ile engelli dernekleri ile engelli çocuğu bulunan aileleri ziyaret etti.



Kars İl Müftülüğü tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısı ile engelli dernekleri ve engelli çocukları bulunan personel ailelerine ziyaretler düzenlendi.

İl Engelli Koordinatörlüğünce engelliler gününde sosyal farkındalık sağlamak, engellilerin önemli olduklarını hissettirmek ve her zaman yanlarında olduklarını belirtmek amacı ile çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.

Engelli yurttaşlarla bir araya gelen İl Müftü Vekili Özcan Cihangir, “Her insan bir engelli adayıdır. Eğer kişi Allah’ın vermiş olduğu bu engellerden dolayı sabrederse, Allah onun o sabrını karşılıksız bırakmaz ve ahirette cennetle mükafatlandırır.” dedi.

Dolunay Engelli Derneği Başkan Yardımcısı Faruk Ocak ise engelli yurttaşların yaşadıkları sıkıntıları ve toplumdan beklentilerini ifade ederek engellilere yönelik eğitimlerin artırılması ve engelli yurttaşlara çok daha iyi erişim sağlanması gerektiğini dile getirdi.
 

Kaynak: DİHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER