© Kars Haber 2023

Kars’ta Aşı Çadırlarına Yoğun İlgi | Kars Haberleri

Kars Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı

18 yaş üstü aşılama çalışmaları kapsamında Kars il sağlık müdürlüğünce Kars Kent Meydanı, Bakırcılar Caddesi ve Kars Kalesi eteklerinde kurulmuş olan aşı çadırlarında yurttaşlar aşılarını yaptırıyorlar.
Sağlık bakanlığının belirlediği takvim doğrultusunda başlamış olan aşı çalışmasına tüm hızıyla devam ediliyor. Aşı çadırında yoğun bir biçimde aşı gerçekleştirilirken yurttaşlar aşılarını olmak için sıraya girdiler. Özellikle aşı yaptıran yurttaşlar salgından korunmak için aşı olduklarını dile getirdiler. Kars Toplum Sağlığı Merkezi doktoru Süleyman Kuşçu,

Kars İl Sağlık Müdürlüğü

Olarak aşı çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmekte. 6 aylık süreden beri devam etmekte olan aşı çalışmalarımızı kurduğumuz aşı çadırlarıyla daha fazla vatandaşımıza ulaşmak ve aşılarını yapabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Şuanda Kars Kent Meydanı ve Bankalar bölgesi dediğimiz bakırcılar caddesinde iki farklı çadır kurduk akşam saatlerinde ise halkımızın ağırlıklı olarak bulunduğu Kars Kalesi Bedesten bölgesinde de çadır kurarak halkımızın aşılarını yapıyoruz. Kimi vatandaşımız ilk defa olurken kimi ise ikinci doz aşısını oluyor üçüncü doz aşılarımızı da çadırlarımızda yapmaktayız. Biz halkımızın aşılarını yapabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımız ise sorumluluk bilincinde olup gelip aşılarını yaptırıyorlar.” dedi.

Kars Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı

Doktor Aytaç Erman Keskin ise, “Aşı çalışmaları hakkında şu rağbetleri verdi. Keskin, Şuanda çok yoğun bir biçimde aşılama çalışmamız var. Genellikle halkımızın yoğun olduğu bölgeler de aşılama noktaları belirledik. Ve bu aşılama noktalarında doktor gözetiminde aşı çalışmalarımız devam etmektedir. Bu aşı çalışmalarımızın yanı sıra salgının hala devam ettiğini göz önüne alarak Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına uymanın en az aşı kadar kıymetli olduğunu tüm Kars Halkına hatırlatmak istiyoruz. Biz sağlıkçılar olarak elimizdeki aşı ile bu salgınla mücadele ediyoruz. Ama siz kıymetli yurttaşlarımız ise üzerinize düşen görevin Maske Mesafe ve Hijyen kuralı olduğunu unutmayınız. Vatandaşlarımızın randevu almasına gerek yok arzu ettiğiniz zaman arzu ettiğiniz sağlık kuruluşu ya da aşı çadırına gelerek aşınızı olabilirsiniz. Ancak randevusu olan yurttaşlarımız da randevu zamanında gelip aşılarını gönül rahatlığıyla yaptırabilirler.” ifadesini kullandı.

Aşı çalışmaları hakkında şu rağbetleri verdi.

 

Kaynak: Volkan KARABAĞ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER